ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ : EIΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ...ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ..

η εικόνα προφίλ του Athanasios Efstathios Drougos
.Προκλητική αντίδραση της Άγκυρας για το σχέδιο κατοίκησης νησίδων στο Αιγαίο
Με προκλητικό τρόπο αντέδρασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού για σχέδιο κατοίκησης 28 βραχονησίδων στο Αιγαίο.
Το τουρκικό υπουργείο σχολίασε την Παρασκευή ότι η Άγκυρα «δεν θα δεχθεί τετελεσμένα σε αμφισβητήσιμου καθεστώτος γεωγραφικούς σχηματισμούς».

Σε κοινοβουλευτική απάντηση, ο Ν.Σαντορινιός είχε πει πως η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής «δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες για την προοπτική κατοίκησης 28 μικρών νησιών του Αιγαίου, με στόχο τα νησιά αυτά να αποκτήσουν οικονομική δραστηριότητα για εθνικούς κυρίως λόγους».
Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεΐν Μουφτούογλου αναφέρθηκε στη δήλωση και, λέγοντας πως «δεν έχει ανακοινωθεί ποια νησιά περιλαμβάνει ο πολεοδομικός σχεδιασμός», είπε πως η Τουρκία «έχει πολλές φορές ανακοινώσει ότι δεν θα αποδεχθεί τετελεσμένα σε αμφισβητήσιμου καθεστώτος γεωγραφικούς σχηματισμούς και ότι αυτά τα τετελεσμένα δεν θα προκαλούν νομικά αποτελέσματα».
«Περιμένουμε από τη γείτονα Ελλάδα να είναι διακριτική, σε αυτό το θέμα που είναι ευαίσθητο για την κυβέρνηση αλλά και την κοινή μας γνώμη» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.
Βίτσας: Για την Ελλάδα, δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο
Μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας επανέλαβε πως για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο.
«Όλα είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και με βάση αυτές συγκροτούμε τη στρατηγική μας» είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση θα σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα 28 νησιά. «Όταν διεξάγονται συζητήσεις στη Γενευη για το Κυπριακό, τέτοιες ανακοινώσεις δεν βοηθούν στη δημιουργία καλού κλίματος» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας..


Athanasios Efstathios Drougos
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών