ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ : ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 η εικόνα προφίλ του Athanasios Efstathios Drougos
ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝ ΠΕΛΕΡΑΝ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΝΗΣ. ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ…


2)ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ, ΤΟΤΕ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ Ή ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ή ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΕΙ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ ΤΙΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ Ή ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΦΗΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ , Ή ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. .ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΡΑΝΕΛ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ Ή ΤΗΝ ΜΗ ΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΗΔΗ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙ ΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ .

3)ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΡΑΜΠ.ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ. ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΝΟΥ. Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΝΟΥΛΑΝΤ(ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ), ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΟΣ.ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΙΛΕΡΣΟΝ-ΜΑΤΙΣ-ΦΛΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΙΛΑ ΔΙΑΚΕΙΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.

4)ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΠΟΥΛΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ. ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΣΤΕΝΟΤΑΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΕΥΝΝΟΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΑΛΛΩΣΤΕΟΠΟΙΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΥΝΝΟΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ,ΕΝΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ/ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ ΣΤΟ 30% ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ Ο ΑΣΑΝΤ Η ΡΩΣΙΑ ΥΠΟΥΛΑ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ..

 5)ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΘΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΓ/ΥΠΕΞ ΠΡΕΣΒΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ, ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΝΑΜΙ, ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ/ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.

 6)ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ Ο ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΣΜΟΣ.ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΟΥΙΚ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.

 7)ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ, ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ.

8)ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΑΣΕΩΝ ΤΗΣ,ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ,ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ/ΟΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ/ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.

 9)ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ , ΤΟΤΕ Η ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΤΙΜΗΤΕΑ ΜΟΡΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΗΕ-ΟΑΣΕ.

10)ΤΕΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ, ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ /ΑΝ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ) ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΚΑΙ ΤΟΥΡΔΥΚ.. ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΔΥΚ ΕΧΕΙ Α ΥΠΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΣ.

 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών