ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Έτος ίδρυσης 2024 – Α.Μ. 2743

EMAIL: syllogos.paidikon.halkidas@gmail.com

FB: Γονείς Παιδικών Σταθμών Χαλκίδας

τηλ.: 6936502744

Αρ. Πρωτοκ.: 19-2024

 

 

Προς τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου

Σας καταθέτουμε το παρακάτω με σκοπό να συμπληρώσει την προηγούμενη επιστολή μας και να πάρουμε απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας την Τετάρτη 23/10:

 

            Η ασφάλεια των μωρών και των παιδιών μας τίθεται σε αμφισβήτηση αφού διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν σταθμοί που λειτουργούν χωρίς το ελάχιστο απαιτούμενο προσωπικό. Ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας επιβάλλει 3 εργαζομένους έως 12 βρέφη (2 βρεφονηπιοκόμους και 1 βοηθό) και 2 εργαζόμενους έως 25 νήπια (1 βρεφονηπιοκόμος και 1 βοηθός). Όμως ο κανονισμός δεν τηρείται, εις βάρος της ασφάλειας των παιδιών και της υγείας των εργαζομένων. Αν αρρωστήσει μια βρεφονηπιοκόμος, μεταφέρετε άλλη από άλλον σταθμό που δεν γνωρίζει τα παιδιά και για εκείνα είναι μία άγνωστη, αντιπαιδαγωγικό τελείως.

Δεύτερον, ρωτάμε γιατί δεν λάβαμε ποτέ απάντηση στο προ 4 μηνών αίτημά μας να δούμε την έκθεση του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών για την στατικότητα και έλεγχο καταλληλόλητας των κτιρίων.

Τρίτον, ο βρεφονηπιακός Κανήθου που έχει την έξοδο κινδύνου; Δεν την βλέπουμε με τα μάτια μας. Από 1 πόρτα θα βγουν 30 βρέφη και νήπια και το προσωπικό αν γίνει για παράδειγμα ένας σεισμός;

Τέταρτον, ο παιδικός σταθμός της Δροσιάς δεν έχει συντηρηθεί από το άνοιγμά του. Σάπισαν τα ξύλα στο εξωτερικό του. Στην αυλή έχει επικίνδυνα σημεία για τα παιδιά με σφηγκοφωλιές που είναι χρόνια εκεί.

Πέμπτον, δεσμευτήκατε ότι θα φτιάξετε το προαύλιο της Σουβάλας αλλά δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες. Τα παιδιά είναι κλεισμένα μέσα και δεν προαυλίζονται εις βάρος της υγείας τους!

 

 

Τρίτη 22/10/2024


 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών