Φάνης Σπανός: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «ΕΣΠΑ 2021–2027» ΣΤΗΝ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

 https://tvstar.gr/wp-content/uploads/2023/05/202305302003168871.jpg

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ «ΕΣΠΑ 2021–2027» ΣΤΗΝ Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Φάνης Σπανός: «Πηγή χρηματοδότησης της ΟΧΕ ορεινών

και μειονεκτικών περιοχών το νέο πρόγραμμα»


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Κωνσταντίνος Λέμας και στελέχη της Διαχειριστικής αρχής παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, Τρίτη 30 Μαΐου 2023, το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2021-2027» στους κοινωνικούς εταίρους της Π.Ε. Ευρυτανίας.

 

Παρόντες στην ενημερωτική συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Άρης Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης Δασικής πολιτικής, Κτηνοτροφίας, Χωρικού σχεδιασμού και Προστατευόμενων περιοχών Κατερίνα Καλαντζή, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μωυσής Μπερμπερής και εκπρόσωποι φορέων του τόπου.

 

Απολογιστικά, τονίστηκε ότι από το «ΕΣΠΑ 2014–2020» που ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους, χρηματοδοτήθηκαν στην Π.Ε. Ευρυτανίας δημόσια έργα συνολικού προϋπολογισμού 12,3 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα έργα του «LEADER» από το «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης» που ανέρχονται σε 790.000 ευρώ, αλλά και οι επιχορηγήσεις των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, από το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας, το ΕΠΑνΕΚ και άλλα προγράμματα για νέους αγρότες κλπ.

 

Ακολούθως, ενημερώθηκαν όλοι για τον προγραμματισμό των προσκλήσεων ένταξης έργων και δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, όπως επίσης και για τη μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης των προτεινόμενων προς ένταξη έργων και γενικά τον τρόπο ανάπτυξης και υλοποίησης του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος.

 

Ιδιαίτερη συζήτηση ανοίχθηκε για την ιεράρχηση αναγκών και στόχων, ώστε να αντληθούν κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ. Προτεραιότητα δόθηκε στην υλοποίηση της ΟΧΕ ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και σε αντίστοιχου μεγέθους έργα και παρεμβάσεις.

 

«Παρουσιάσαμε στους κοινωνικούς μας εταίρους, που είναι και οι βασικοί μας σύμμαχοι για την ανάπτυξη της Π.Ε. Ευρυτανίας, το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε: «Μέσω αυτού του χρηματοδοτικού προγράμματος θα υλοποιηθεί η ΟΧΕ ορεινών και μειονεκτικών περιοχών και μια σειρά άλλων αναπτυξιακών έργων και δράσεων.

 

»Τους ενημερώνουμε όλους, γιατί θέλουμε βιώσιμη ανάπτυξη για όλους. Θέλουμε να αξιοποιήσουν όλοι τις ευκαιρίες και τις προοπτικές ανάπτυξης του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος. Δουλεύουμε για να πιάσει τόπο το νέο ΕΣΠΑ και για να γίνει ο τόπος μας καλύτερος». 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Γραφείο Περιφερειάρχη

 

                                                                                   Λαμία, 30 Μαΐου 2023

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών