ΝΤΡΟΠΗ και μόνον ΝΤΡΟΠΗ στο Κράτος – ξεφτίλα!!

ΕΟΠΠΥΜε επίσημο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, λέει, ζητούν από τους καρκινοπαθείς να προσκομίζουν βεβαιώσεις από τους γιατρούς που τους παρακολουθούν, για το προσδόκιμο ζωής τους! Γιατί ανάλογα το χρόνο που τους απομένει (!!!!!!!) θα βλέπουν αν θα χορηγούν το φάρμακο που χρειάζονται! ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ με λίγα λόγια! Πόση ξεφτίλα πια σ’ αυτό το κράτος; Πόσο πιο «πάτος»; Υπάρχει; ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ!

Αλλά είχε ενδιαφέρον και η εξέλιξη της υπόθεσης που αν μη τι άλλο δείχνει πως δεν έχουμε Κράτος… αλλά είμαστε στην κυριολεξία ένα απέραντο πορνείο !
Ήρθε η συγκεκριμένη αποκάλυψη και η κάθε υπηρεσία το μόνον που κοίταζε ήταν να φροντίσει να καλύψει τα… νώτα της και πέταγε το μπαλάκι στον επόμενο μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί κάποιος να ξεκαθαρίσει αυτή την ξεφτίλα !!
Είναι ενδεικτικό ότι αρχικά  η διοίκηση της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. ενημέρωσε «ότι σε κανένα στάδιο κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σκευασμάτων από τον θεράποντα ιατρό δε γίνεται αναφορά στον προσδόκιμο χρόνο επιβίωσης του ασθενή»!! Αυτό προφανώς το έλεγε για την ηλεκτρονική διαδικασία όμως μάλλον «μπέρδεψε» τα πράγματα… παρά βοήθησε να βρεθεί το τι ακριβώς συμβαίνει…
Ώσπου ήρθε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μέσω πρωϊνής τηλεοπτικής εκπομπής και πάλι να επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτής της διαδικασίας για την οποία είπε πως «θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις διασφαλίζοντας την ασφάλεια των ασθενών».
Σύμφωνα με την καταγγελία του ΙΣΑ στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σε συνταγές σκευασμάτων τα οποία συνταγογραφούν συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες που αφορούν σκευάσματα σοβαρών παθήσεων, όπως κακοήθειες, απαιτείται η αναγραφή του προσδόκιμου χρόνου επιβίωσης του ασθενούς προκειμένου να ολοκληρωθεί η συνταγογράφηση και μάλιστα χαρακτήρισε τη διαδικασία αυτή ως προβλεπόμενη για όλα τα φάρμακα σοβαρών παθήσεων.
Ντροπή… Μόνο Ντροπη…
Γ.Κ.

 



ΕΟΠΠΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών