ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Που πηγαίνουν τόσα λεφτά;

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0J3dkXBdrKH7lIuI8urS4kNsqRTv81f8zXMTy8NbIB8gCmWppDvPVfTi8nG4smEhkk1Fn5TCk293zVuHMNgpNCWYrrOTpoWre_vX-chYBFkt5051Vc3451yh-5-ebf5UrmIjBrFhcLWg/s1600/12377847_1042861842437791_1669056881977796450_o.jpg
 Τα στοιχεία είναι σημαντικά. Ένας πακτωλός χρημάτων έχει εισρεύσει στην Ελλάδα κυρίως από τα αρμόδια ευρωπαϊκά ταμεία. Δεν πήγε πίσω και η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ. Τα εκατομμύρια είναι εκατοντάδες. Τουλάχιστον μέσα στο 2016. Αρκετές δεκάδες εκατομμύρια έως και εκατοντάδες βρίσκονται στα χέρια μας ακόμα και για την αντιμετώπιση των αναγκών του χειμώνα. Όλα αυτά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Και το αποτέλεσμα; Οι εικόνες ντροπής ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Είναι δυνατόν να ισχυριζόμαστε ότι φροντίζουμε τους πρόσφυγες και ένας μεγάλος αριθμός από αυτούς να μείνει κάτω από σκηνές.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ξεκαθάρισε. Τα αναγκαία χρήματα τα έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση. Και οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οφείλονται στην αποκλειστική ευθύνη ελληνικών Αρχών.
Άλλο ένα ράπισμα. Και κανείς δεν παραιτείται. Η κυβέρνηση ξεκίνησε μέσα από ιδεοληψίες να πουλάει φιλανθρωπία στους δυστυχείς. Έβαλε μάλιστα αρμόδιο υπουργό ένα γιατρό, που προερχόταν από τον κόσμο και τους πολίτες, που είχαν κινητοποιηθεί υπέρ τους. Οι πρώτες μας εντυπώσεις από αυτόν ήταν μάλλον θετικές. Γρήγορα κατανοήσαμε ότι και αυτός προσεβλήθη από τον ιό της εξουσίας. Να διατηρήσει τη θέση του και την καρέκλα του πάση θυσία.
Και τώρα αρχίζουν τα ερωτηματικά. Τι έγιναν όλα αυτά τα λεφτά; Σε ποιες τσέπες πήγαν; Ποιοι τα καταβρόχθισαν; Γιατί ένα πράγμα δεν μπορών αν αποδεχθώ. Ότι, δήθεν, όλα αυτά τα χρήματα πήγαν για υποδομές υπέρ των προσφύγων και των μεταναστών.
Προφανώς μυρίστηκαν «φαΐ». Οι δήθεν «αλληλέγγυοι». Και διάφορες ΜΚΟ. Που στις δυσκολίες του χειμώνα άφησαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να ξεπαγιάσουνε σε αυτό το σκληρό και διαπεραστικός ψύχος. «Τους άφησαν στα κρύα του λουτρού».
Όλη η διαχείριση του Προσφυγικού και του Μεταναστευτικού έδειξε και απέδειξε την αληθινή πλευρά της ομάδας που κυβερνά τη χώρα. Δεν είχαν γνώσεις. Δεν τις απέκτησαν. Και δε δείχνουν καμιά διάθεση να τις μεταλάβουν. Δεν είχαν προηγούμενα καμιά κοινωνική καταξίωση. Ο ακτιβισμός τους δεν είχε ουσιαστικό περιεχόμενο και, πέρα από τον ξύλινο λόγο τους δεν κατάφεραν να διατυπώσουν καμιά αποτελεσματική πρόταση για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουμε. Δίκαιο έχει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρήγας. Δεν περίμεναν τόσο βαρύ ψύχος. Κάτι που όλοι οι πανέλληνες περιμέναμε.


Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη, 12.11.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών