ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ : ΠΟΛΥ ΑΓΑΡΜΠΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 η εικόνα προφίλ του Athanasios Efstathios Drougos
 Πάντως αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απόφαση αποστρατείας του Α/ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι)Χρήστου Βαΐτση, την ώρα που βρισκόταν στο πλαίσιο επίσημης προγραμματισμένης επίσκεψης εκτός Ελλάδος. Ως γνωστόν ο Α/ΓΕΑ βρισκόταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα από την Κυριακή 15 έως την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017, προκειμένου να συζητήσει θέματα διμερούς αεροπορικής
συνεργασίας. Επίκεντρο των συζητήσεων επρόκειτο να είναι η επερχόμενη αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ της ΠΑ, στην οποία υπάρχει η πρόθεση συμμετοχής για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαχητικών F-16E/F Block 60 των Αεροπορικών Δυνάμεων και Αεράμυνας των ΗΑΕ.
Για όσους δεν γνωρίζουν τα διαδικαστικά μιας τέτοιας διαδικασίας θα αναφέρουμε ότι η επίσκεψη ενός Αρχηγού Γενικού Επιτελείου μπορεί να ακούγεται «τυπική» σε μια ξένη χώρα, απαιτεί όμως σημαντική προεργασία. Και όπως είναι φυσικό για όσο διάστημα βρίσκεται εκεί, αντιπροσωπεύει - όχι μόνο τις Ελληνικές ΕΔ - αλλά κατ επέκταση είναι ένας επίσημος πρεσβευτής της Ελλάδας. Και μάλιστα υψηλού επιπέδου.
Θα μπορούσε λοιπόν να υπάρχει ενδεχομένως μια πρότερη ενημέρωση προκειμένου να τροποποιηθεί ή και να ακυρωθεί το πρόγραμμα της εν λόγω επισκέψεως, προκειμένου να αποφευχθούν οι επακόλουθες αρνητικές εντυπώσεις για τη χώρα μας.
Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι από τους πρώην Αρχηγούς ο Αντιστράτηγος Τελλίδης και ο Αντιπτέραρχος (Ι) Βαΐτσης θα συμπλήρωναν τον Φεβρουάριο του 2017, τα δύο χρόνια στο συγκεκριμένο τους αξίωμα, ενώ ο πρώην Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, είχε συμπληρώσει μόλις ένα χρόνο στη θέση του αρχηγού.

 17-1-17
Athanasios Efstathios Drougos
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών