Κατασκευάστηκε τουρκικό ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο μεγιστοποιώντας τον κίνδυνο για το ΠΝ στο Αιγαίο πέλαγος

tubi
Ο Τούρκος υπουργός βιομηχανίας Φαρούκ Οζλού δημοσιοποίησε φωτογραφίες του νέου τουρκικού ηλεκτρομαγνητικού πυροβόλου με την ονομασία SAPAN , που κατασκεύασε το ινστιτούτο TUBITAK .Πρόκειται για την χρήση τεχνολογίας ηλεκτρομαγνητικών πυροβόλων τύπου «railguns», που εκτοξεύουν βλήματα με ταχύτητες πολλές φορές μεγαλύτερες αυτής του ήχου χρησιμοποιώντας ηλεκτρομαγνητική ενέργεια.

Η τεχνολογία αυτή θα προσδώσει τρομερές πραγματικά δυνατότητες στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό στην Ανατολική Μεσόγειο , όταν και εφόσον αυτό τελειοποιηθεί και δοκιμασθεί και φυσικά τοποθετηθεί στις νέες μονάδες επιφανείας του τουρκικού ναυτικού τα αντιτορπιλικά
Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό δουλεύει εδώ και χρόνια πάνω σε railguns και σχεδιάζει εγκατάσταση ενός προηγμένου πυροβόλου στο υπερσύγχρονο αντιτορπιλικό κλάσης Zumwalt το 2018.
Ο υπουργός βιομηχανίας και τεχνολογίας δημοσιοποίησε το νέο πυροβόλο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter λογαριασμό παρουσιάζοντας φωτογραφίες του νέου όπλου. Η
Το πυροβόλο αυτό δεν χρησιμοποιεί τα συνήθη πυρομαχικά για την εκτόξευση του βλήματος, αλλά ηλεκτρο-μαγνητική τεχνολογία . Η χρήση του όπλου έχει σχεδιαστεί ως ένα σύστημα εναέριας άμυνας για την προστασία των τουρκικών πολεμικών πλοίων από τον εχθρό από την δράση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας ΑΦΝΣ.
Υπάρχουν δύο εταιρείες που παράγουν όπλα με την χρήση ηλεκτρομαγνητικής τεχνολογίας στον κόσμο, μία από αυτές είναι η αμερικανική εταιρεία ΗΠΑ General Atomics και η άλλη είναι η βρετανική BAE Systems .
Επί του παρόντος, το μέγιστο εύρος του όπλου που παράγεται μπορεί να ανέλθει στα 185 χιλιόμετρα. Το κόστος είναι τόσο φθηνότερο και σε συνδυασμό με την τρομερή ταχύτητα του βλήματος αποτελεί ένα πραγματικά επαναστατικό σύστημα .
Σύμφωνα με πρόσφατη προκήρυξη του τουρκικού ναυτικού θα ετοιμασθούν άμεσα τέσσερα νέα αντιτορπιλικά με μήκος 115 μέτρα, εκτόπισμα 3.000 τόνων ενώ τα τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με ένα κύριο πυροβόλο ΟΤΟMELARA SUPER RAPIDO των 76χλστ/62, 16 εκτοξευτές Mk41 VLS εξοπλισμένους με 64 πυραύλους RIM-162 Block-2 ESSM, 8 πυραύλους επιφανείας-επιφανείας RGM-84G Harpoon Block 1G ή τους τουρκικής κατασκευής πυραύλους Atmaca, και οκτώ πυραύλους cruise τουρκικής κατασκευής τύπου Gezgin.
Επιπλέον θα διαθέτουν δύο σταθεροποιημένες τηλεχειριζόμενες πλατφόρμες οπλισμού τουρκικής κατασκευής STOP εξοπλισμένες με ένα πυροβόλο των 25 χλστ και ένα σύστημα εγγύς άμυνας κατά πυραύλων τύπου Mk-15 Phalanx.
Παράλληλα από το 2013 το επιστημονικό και τεχνολογικό τουρκικό ίδρυμα TUBITAK έχει ξεκινήσει επίσημα ένα πρόγραμμα για την ανάπτυξη ενός υψηλής ισχύος οπλικού συστήματος λέιζερ που θα φέρεται επι των νέων φρεγατών . Τέτοια όπλα επί του παρόντος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τον στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα .
Το ίδρυμα SAVTAG TUBITAK, το τουρκικό ισοδύναμο της «DARPA» του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, έχει τεθεί επίσημα υπεύθυνο για την ανάπτυξη ενός σχεδίου κατασκευής ενός όπλου λέιζερ με την ονομασία «Πρόγραμμα 1007», το οποίο θα εξοπλίσει όλα τα νέα τουρκικής κατασκευής επιτεύγματα (αρχικά την φρεγάτα TF-2000 , κά) .
Το πρόγραμμα «υποστηρίζεται» από το σύνολο των αμυντικών εταιρειών και των πανεπιστημίων της Τουρκίας με σκοπό την επιτυχία αυτού του φιλόδοξου προγράμματος .
Το λέιζερ που σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί κυρίως ως ένα οπλικό σύστημα ακριβείας (CIWS) στην επόμενη γενιά φρεγατών της Τουρκίας, TF-2000, με κύρια αποστολή την καταστροφή εχθρικών πλοίων, αεροσκαφών και πυραυλικών απειλών.
Το πρόγραμμα κατασκευής του τουρκικής εμπνεύσεως και κατασκευής όπλου λέιζερ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 72 μήνες και υλοποιείται κάτω από συνθήκες άκρα μυστικότητας ως «ΕΤΝΑ άκρως απόρρητο» μια κατάσταση, που απαιτεί από όλους τους συμμετέχοντες να συμμορφωθούν με τους όρους ασφάλειας SAVTAG και τους κανονισμούς ασφαλείας καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.
Μπορούμε να φανταστούμε όλοι όταν αυτό το τουρκικό πρόγραμμα πάρει «σάρκα και οστά» τι κίνδυνος παραμονεύει για το ελληνικό ΠΝ στο Αιγαίο πέλαγος. Επίσης πρέπει να υπογραμμισθεί ότι στην συγκεκριμένη προσπάθεια των Τούρκων συμμετέχει το σύνολο του επιστημονικού και αμυντικού προσωπικού και ιδρυμάτων της Τουρκίας δίνοντας χαρακτήρα « εθνικού προγράμματος».
ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ A.a.L

 http://ambassadorsatlarge.com/?p=69730
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών