Δήμος Δελφών VS ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ....

👉Η Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου Δελφών έχει εντάξει έργο προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Σε απάντηση της ανακοίνωσης της παράταξης «Ανανεωτική Δύναμη», του κ. Λ. Αναγνωστόπουλου, σχετικά με τη μη υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της Δ.Ε.Υ.Α. Δ. Δελφών σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρουμε τα ακόλουθα:
Με την Α.Π. 8724/26.01.2024 Απόφαση του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Λιβάνιου έχει ήδη ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025 – ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ» η Πράξη με τίτλο «Μελέτες ωρίμανσης κατασκευής του έργου «Αναβάθμιση – αντικατάσταση τμήματος υφιστάμενου εξ. δικτύου ύδρευσης από το Διυλιστήριο Άμφισσας – Αντλιοστασίο Αγ. Γεώργιου – Δεξ. Αγ. Ευθυμίας- Αντλιοστάσιο Καναπίτσας – Δεξ. Βουνιχώρας έως Δεξαμενή Πεντεορίων», συνολικού προϋπολογισμού 242.844,93 ευρώ. Σημαντική σημείωση, ενώ στην αρχική Πρόσκληση του Υπουργείου αναφερόταν ότι η κάθε πρόταση θα ελάμβανε χρηματοδότηση 250.000 ευρώ, ακολούθως η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη διαμορφώθηκε στα 90.000 ευρώ, μεταφέροντας στη Δ.Ε.Υ.Α. την υποχρέωση ίδιας συμμετοχής με το ποσό των 152.844,93 ευρώ. Παρότι η υλοποίηση της Πράξης, με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, συνεπάγεται την εξεύρεση των 2/3 της συνολικής δαπάνης, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τις δυνατότητες της Δ.Ε.Υ.Α., το έργο θα υλοποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι ο Δ.Ε.Υ.Α. ΕΧΕΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΡΑΞΗ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ.
Ακολούθως, με την Α.Π. 57978/06.08.2024 νέα Πρόσκλησή του το Υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε εκ νέου Δήμους και ΔΕΥΑ να καταθέσουν Προτάσεις, προϋπολογισμού έως 150.000,00 ευρώ, και άγνωστου ποσοστού δημόσιας χρηματοδότησης σύμφωνα και με τα παραπάνω, στο ίδιο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΤΠΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 2021-2025 – ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑΣ», από 08.08.2024 έως 30.09.2024 (03.10.2024 κατόπιν της σχετικής παράτασης που δόθηκε), στα πλαίσια των εξής δράσεων:
α) Ανόρυξη νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων και
β) Υπηρεσία παροχής αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης.
γ) Υδρομαστεύσεις (η συγκεκριμένη δράση προστέθηκε μεταγενέστερα με την Α.Π. 61124/29.08.2024 Τροποποίηση της Αρχικής Πρόσκλησης)
Σε επικοινωνία της Δ.Ε.Υ.Α. με την αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Εσωτερικών, υπήρξε προφορική ενημέρωση ότι προτεραιότητα χρηματοδότησης θα δοθεί σε Πράξεις Δήμων και Δ.Ε.Υ.Α. που δεν έχουν ενταχθεί στο παρελθόν στον συγκεκριμένο άξονα, ως εκ τούτου η υποβολή δεύτερης πρότασης από τη Δ.Ε.Υ.Α. Δ. Δελφών στο ίδιο Πρόγραμμα, και ενώ ήδη έχει ενταχθεί μία (η παραπάνω που αναφέρεται), δε θα είχε καμία πιθανότητα ένταξης.
Ο Δήμος Δελφών και η Δ.Ε.Υ.Α. ουδέποτε αφήνουν αναξιοποίητες Προτάσεις χρηματοδότησης, αντιθέτως διερευνούν, κρίνουν και ενεργούν με γνώμονα πάντα το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών του.

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ..........Υπεύθυνη υπάλληλος είναι η κ Μουρούτη. Αυτή ως απλή υπάλληλος ενημερώνει αυτό που γνωρίζει η ίδια . Πολιτικά και σε συνέχεια της πρώτης πρότασης που εγώ έτρεξα ως πρόεδρος θα μπορούσαμε να κάνουμε πρόταση και να πιέζαμε να χρηματοδοτηθεί .Δείξτε μας την πρόταση που θα κάνατε με ολοκληρωμένα τεύχη και ας μη την έχετε υποβάλει. Δυστυχώς δεν υπάρχει πρόταση .Δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτε . Στο δεύτερο σκέλος που λέτε ότι έχουμε έγκριση 90000 ευρώ για τη μελέτη της ύδρευσης ενώ χρειάζονται 250000 σας ενημερώνω ότι δεν θα χρειαστεί να βάλει η ΔΕΥΑ ούτε ευρώ . Υπάρχουν γραφεία που θα δώσουν 70% έκπτωση . Όσο για το τρίτο σκέλος που λέτε ότι ο Δήμος δεν χάνει προτάσεις σίγουρα γελάνε και οι πέτρες που το ακούνε . Μόνο για τη ΔΕΥΑ έχετε χάσει 100000 για τη μελέτη της ύδρευσης του Προσήλιου -Μοναστηριού και 2,6 εκατομμύρια για το έργο που ήταν ενταγμένο όπως και 100000 για τη μελέτη του αντιπλημμυρικού της Άμφισσας με 3,6 εκατομμύρια ενταγμένο έργο . Σύνολο πάνω από 6 εκατομμύρια. Αυτά που έχασε ο Δήμος δεν τα γράφω γιατί θα ξημερώσουμε .


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών