Δελτίο Τύπου για για την απάντηση του προέδρου ΤΑΙΠΕΔ για τον τουριστικό λιμένα Ιτέας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                           
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΩΚΙΔΑΣ                                      
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
 Άμφισσα, 31 Οκτωβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:  «Το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. … για τον Τουριστικό Λιμένα Ιτέας»

Απάντηση στην επιστολή που είχε αποστείλει η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή, με την οποία ζητούσε από το Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου την συνέχιση του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για τη μαρίνα της Ιτέας από το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, έστειλε ο Πρόεδρος του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. κος Τάκης Αθανασόπουλος. Με την επιστολή της η κα Γαζή ζητούσε η διαδικασία να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβές, μιας και η διακήρυξη ήταν ήδη έτοιμη από την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Το δε Λιμενικό Ταμείο μπορούσε άμεσα να δημοπρατήσει το έργο.
            Τα παραπάνω είχαν συμφωνηθεί στη συνάντηση που είχε γίνει στο Γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στις 28 – 08 – 2012 με τη συμμετοχή της βουλευτού Φωκίδας κας Ασπασίας Μανδρέκα και του Δημάρχου Δελφών κου Νικολάου Φουσέκη.

Συγκεκριμένα, στην απάντησή του ο Πρόεδρος του Ταμείου ανέφερε ότι με τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. δεν μπορεί να αναμεταβιβασθεί στον προηγούμενο κύριο ή δικαιούχο και στο εξής ο προηγούμενος κύριος ή δικαιούχος παραμένει μόνο στη διοίκηση. Οι σύμβουλοι του ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. έχουν προτείνει ένα ευρύτερο εθνικό σχεδιασμό και μοντέλο αξιοποίησης, το οποίο προβλέπει την δημιουργία ομάδων τουριστικών λιμένων. Ήδη το Υπουργείο Τουρισμό τερμάτισε δυο εν εξελίξει διαγωνισμούς των Τουριστικών Λιμένων Αργοστολίου και Χίου. Τέλος τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης του τουριστικού λιμένα Ιτέας, εξαιρουμένης της δυνατότητας παραχώρησης της σε τρίτους θα συνεχίσουν να ασκούνται από το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας, μέχρι τη σύναψη της σχετικής σύμβασης παραχώρησης από το ΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ.

 Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών