Δήμος Δελφών : Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φωκίδα»

Πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής, κατά την παρούσα και την προηγούμενη θητεία, είναι η ακαταλληλότητα του σημείου επί της Εθνικής Οδού για την προσωρινή παραμονή του καταυλισμού των Ρομά.
Επί του «Μας έταξαν ότι αν τους ψηφίσουμε δε θα μας διώξουν», αναφορά που γίνεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φωκίδα» (Τρίτη 23 Ιουλίου 2024) και η οποία αποδίδεται ως δήλωση στον κ. Γεώργιο Γιουσούφη:
Πρώτον, ο κ. Γιουσούφης και η συντριπτική πλειοψηφία των διαμενόντων στον καταυλισμό επί της Εθνικής Οδού, συμφώνησαν ενυπόγραφα να μετακινηθούν στο σημείο που υπέδειξε η Δημοτική Αρχή ως τη μοναδική εναλλακτική λύση, πρόταση η οποία εν τέλει δεν τελεσφόρησε, για τους λόγους που εκτενώς έχουν αναλυθεί. Ποια η λογική να συλλέγονται υπογραφές για τη μετακίνησή τους και την εξεύρεση λύσης από την πλευρά του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα να «δίδονται υποσχέσεις» για παραμονή τους στο συγκεκριμένο σημείο;
• Και δεύτερον, σε ότι αφορά τη συναίνεση να μετακομίσουν στη θέση «Κάμινος», ο κ. Γιουσούφης επιμένει ότι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο υπό 2 προϋποθέσεις, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίζεται ότι «Το μέρος που ζούμε είναι άκρως επικίνδυνο, δεν έχει μια ασφάλεια , πρέπει να φύγουμε», όπως χαρακτηριστικά λέει. Ποια η λογική να ζητά κάποιος να φύγει από ένα σημείο, αλλά ταυτόχρονα να «ικανοποιείται από προεκλογική υπόσχεση» παραμονής του εκεί;
Επίσης, επί των προστίμων για τις αυθαίρετες κατασκευές και την εμπλοκή της ιδιότητας του Δημάρχου Δ. Δελφών σε αυτά, για μία ακόμα φορά γίνεται ξεκάθαρο ότι η ενέργεια υπήρξε αποκλειστικά και μόνο υπηρεσιακή. Ο Δήμος πολιτικά, στο πλαίσιο των ενεργειών του, πήρε την απόφαση σε συνέχεια ρητών αναφορών του εγγράφως προς το αρμόδιο Υπουργείο, στην οποία τονίζεται ότι τα πρόστιμα είναι υπέρογκα, ζητώντας να αλλάξει η νομοθεσία που αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο παράγκες και πολυκατοικίες.
Ακόμα τονίζεται ότι, αφενός ο Δήμαρχος Δ. Δελφών επανειλημμένως έχει επισκεφθεί τον καταυλισμό, σε συνδυασμό με τη συνεχή επαφή των Υπηρεσιών του Δήμου με τους εκεί διαμένοντες για θέματα που τους αφορούν, αφετέρου και σε ότι αφορά την εξεύρεση σπιτιών προς ενοικίαση, βάσει προγράμματος, γίνεται ξεκάθαρο ότι αυτά δεν τα ενοικιάζει ο Δήμος αλλά οι ίδιοι οι Ρομά μέσω της επιδότησης ενοικίου.
Καταλήγοντας και προς κάθε κατεύθυνση γίνεται ξεκάθαρο για μία ακόμα φορά ότι, ο Δήμος Δελφών θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά, διατηρώντας χαμηλούς τόνους, καθώς μόνο έτσι θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη διαδικασία αυτή η κοινότητα των Ρομά αποτελεί σύμμαχο και όχι εχθρό, όπως συγκεκριμένοι κύκλοι επιθυμούν να εμφανίσουν, για λόγους τους οποίους οι ίδιοι και μόνο γνωρίζουν.
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών