Βαγγέλης Μυταράς : Άμοιρε Σαλωνίτη τι σε περιμένει από τους υπηρέτες σου που ψήφισες τον Οκτώβριο του '23.....



Ανοιχτή Επιστολή
στις Δημότισσες και τους Δημότες του Δήμου Δελφών
για τους παράνομους καταυλισμούς Ρομά μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024.
 

Σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 για τους παράνομους καταυλισμούς των Ρομά σε οικόπεδα ευθύνης του Δήμου Δελφών έχω να πω τα εξής.
Κατ᾽ αρχάς να εκφράσω την δυσαρέσκειά μου που μου στέρησαν το δημοκρατικό μου δικαίωμα και μου απαγόρευσαν να πάρω τον λόγο για τρία και μόνο λεπτά, να εκφράσω τις απόψεις μου ενώπιον του Δ.Σ. μετά την απόφαση της επιτροπής στην οποία συμμετείχα εκπροσωπώντας τους πολίτες - δημότες.
Εγκαίρως στις 20 Μαΐου 2024 πριν προγραμματίσω και απουσιάσω για επαγγελματικό μου ταξίδι στο εξωτερικό μιας και περίμενα την σύγκληση του Δ.Σ. με το θέμα που με αφορούσε, επικοινώνησα με την πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Χρυσούλα Πονήρη - Σεγδίτσα για το πότε υπολογίζει να φέρει το θέμα της απόφασης της επιτροπής στο Δ.Σ . Η απάντησή της ήταν την παραπάνω εβδομάδα στις αρχές του μηνός Ιουνίου μιας και αρχές του Μαΐου είχε προηγηθεί άλλο Δ.Σ. Έτσι και εγώ προγραμμάτισα το επαγγελματικό μου ταξίδι ώστε να έχω επιστρέψει μέχρι τέλος του μήνα Μαΐου για να είμαι παρών στην συνεδρίαση. Όμως κατά την διάρκεια που εγώ βρισκόμουν στο εξωτερικό, πληροφορήθηκα για την συνεδρίαση του Δ.Σ. της Πέμπτης 29 Μαΐου 2024 με ένα και μοναδικό θέμα τα συμπεράσματα της επιτροπής για τους παράνομους καταυλισμούς των Ρομά στην πόλη της Άμφισσας. Την Πέμπτη το πρωί επικοινώνησα και πάλι τηλεφωνικά με την Πρόεδρο κ. Χ. Πονήρη - Σεγδίτσα της οποίας της είπα ότι αντιπαρέρχομαι το ότι δεν όρισε το συμβούλιο με το θέμα που με αφορά όπως με είχε ενημερώσει και θα ήθελα έστω και τηλεφωνικά για τρία λεπτά να εκφράσω και εγώ τις απόψεις μου σχετικά με την απόφαση αυτή της επιτροπής. Η απάντηση που έλαβα ήταν ότι θα μιλήσει με τον Δήμαρχο στην προσυνεδρίαση και θα με ενημερώσει. Μισή ώρα πριν από την συνεδρίαση την ξανακάλεσα στο τηλέφωνο και πήρα την απάντηση ότι ο Δήμαρχος δεν της επιτρέπει να μου δώσει το λόγο για τρία και μόνο λεπτά έστω και τηλεφωνικά και ότι είχα να πώ, το έχω πει στην επιτροπή. Δηλαδή με λίγα λόγια μου αφαιρούσε το δημοκρατικό μου δικαίωμα να τοποθετηθώ για το φλέγον ζήτημα ενώπιον του Δημοτικού μας Συμβουλίου, του ανωτάτου οργάνου που διοικεί τον δήμο μας και λαμβάνει αποφάσεις για μας και για την ευημερία της ζωής μας και του τόπου μας.
Φαίνεται ότι αυτά που είχα να πω τον ενοχλούσαν τον Δήμαρχό μας και οι σύμβουλοί του ήθελαν να έχουν στην γνώση τους και να ψηφίσουν μόνο αυτά που αυτός ήθελε.
Ε, λοιπόν δημότισσα και δημότη του Δήμου Δελφών
και κυρίως δημότες της Δημοτικής ενότητας της Άμφισσας,
οι άρχοντες που εκλέχθηκαν από τις τελευταίες εκλογές του Σεπτεμβρίου του '23 αποδείχθηκε ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων.
Ψήφισαν να κάνουν μια τρύπα στο νερό και εμείς θα πρέπει αυτό να το ανεχθούμε, διότι είναι απόφαση του Δ.Σ. Ψήφισαν να μην γίνει τίποτα για τα επόμενα τουλάχιστον 20 χρόνια μέχρι να γίνει το νέο πολεοδομικό σχέδιο της Άμφισσας. Λες και δεν πρότεινα άλλες λύσεις σε περιοχές όπως:
1. την περιοχή του ΧΥΤΗ μακριά από την Άμφισσα για να γίνει εκεί ένας οργανωμένος καταυλισμός, χωριό για τους Ρομά, τώρα που υπάρχουν και τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διαθέτει η συγκεκρημένη περιοχή εύκολα νερό και ρεύμα.
2. την περιοχή των παλαιών εγκαταστάσεων του Λιανουλόπουλου στο Σερνικάκι που με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να αγοραστεί από την Τράπεζα που είναι ιδιοκτήτρια τώρα και να κάνει το σχέδιό του ο Δήμος εκεί.
3. την περιοχή του κάμπου της Γραβιάς που έχει και σχολεία και αστυνομικό τμήμα και ιατρείο.
4. ή την καλύτερη λύση που πρότεινα να γίνει διασπορά των 40 περίπου οικογενειών των Ρομά στις 36 κοινότητες του Δήμου μας με απορρόφηση από αυτούς μίας οικογένειας Ρομά σε κάθε κοινότητα (έγγραφό μου με αριθ. πρωτ. 9391/2.5.24) πετυχαίνοντας και την κοινωνική ένταξη αυτών όπως οι οδηγίες οι Ευρωπαϊκές, αλλά και οι Εθνικές επιβάλλουν. Με αυτή την λύση και η Άμφισσα θα αναπνεύσει περισσότερο και αυτοί μπορούν να βρουν δουλειές κυρίως αγροτικές, στην κτηνοτροφία ή στις οικοδομές στα χωριά μας που έχουν ερημωθεί και δεν υπάρχουν χέρια εργατικά, αλλά κυρίως θα περιοριστεί και η παραβατικότητα που είναι το μείζον πρόβλημα. Περίμενα την πρόταση αυτή να την στηρίξει κυρίως ο Αντιδήμαρχος της Άμφισσας κ. Ν. Λουπάκος, ο κ. Π. Μερινόπουλος αλλά και ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Άμφισσας κ. Ν. Βενετσάνης που και οι δύο ήταν παρόντες στην επιτροπή και δεν έβγαλαν άχνα για να μην έρθουν απέναντι στα συμφέροντα του Δημάρχου Ταγκαλή, αλλά να έρθουν απέναντι με τα συμφέροντα των πολιτών που τους εξέλεξαν, για να τους υπηρετούν δήθεν.
Τέλος αυτό που ήθελα να δηλώσω στο δημοτικό συμβούλιο ήταν το γεγονός που πολλοί πολίτες μάθαμε, αλλά το έζησαν κυρίως αυτοί οι 300 - 400 πολίτες που αγανακτισμένοι ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου 2023, που έγινε με τις υπογραφές των 321 συμπολιτών μας σε ένα μόνο απόγευμα και μάλιστα με βροχή που δεν κυκλοφορούσε και πολύς κόσμος. Τι δηλαδή, εκεί ο Δήμαρχός μας κ. Ταγκαλής είχε δηλώσει ότι μετά την συνάντησή του στο Υπουργείο με πρωτοβουλία του βουλευτή Φωκίδας και Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Μπούγα και την απόσυρση της πρότασής του για εγκατάσταση των Ρομά εντός του ΒΙΟ.ΠΑ. δεν είχε άλλη πρόταση και χαρακτηριστικά είχε πει ότι ....σηκώνω τα χέρια ψηλά, δεν έχω άλλη πρόταση.
Σήμερα εμείς τι βλέπουμε; έξι μήνες μετά;
Τον Δήμαρχό μας κ. Ταγκαλή να μας φέρνει στο Δ.Σ. πρόταση της επιτροπής (στην οποία αυτοχρίστηκε πρόεδρος και δεν μας λέει από ποια διαδικασία ψηφίστηκε Πρόεδρος, και από ποια διαδικασία όρισε και την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής από τον συνδυασμό του, δηλαδή άτομα δικά του και της απολύτου επιρροής του) που αυτός ο ίδιος ο κ. Ταγκαλής ως Πρόεδρος έφερε ως πρότασή του (που μέχρι χθες δεν είχε πρόταση και είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά) στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής στις 15 Μαΐου 2024 και απαιτούσε την ψήφισή της. Σήμερα (δηλ. στην συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 29/05/2024) ήθελε και το τρόπαιο δηλ. την έγκριση της απόφασής του από το ανώτατο όργανο διοίκησης του Δήμου μας.
Δηλαδή Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.
Αυτή η όλη διαχείριση της κατάστασης από μέρους του Δημάρχου μας θεωρώ ότι ήταν ένα φιάσκο για να ξεφύγει από το Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Δεκεμβρίου και κυρίως η εξαπάτηση των δημοτών μας είναι καταφανέστατη, ιδιαίτερα των Σαλωνιτών που με τον τρόπο του ήθελε να τους τιμωρήσει, γιατί δεν τον στήριξαν όπως περίμενε στις τελευταίες εκλογές, όπως αυτός λέει στις παρέες του.
Σε συνδυασμό τώρα με το τι λέει η απόφαση, όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται.
1.​Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή άλλη νόμιμη θέση εκτός από την θέση Κάμινος.
​Και από την άλλη.
​Ότι η θέση Κάμινος είναι ακατάλληλη για καταυλισμό Ρομά.
2.​Την άμεση μετακίνηση του καταυλισμού Ρομά από την θέση Νησί - Κουμπούλοι (καταυλισμός επί της Ε.Ο. Άμφισσας - Λαμίας) στην θέση Κάμινος.
Αφού όμως εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των δυο καταυλισμών. Δηλαδή τίποτα και από εδώ.
3.​Να περιμένουμε το νέο γενικό πολεοδομικό σχέδιο της Άμφισσας για να χωροθετήσουμε προσωρινό καταυλισμό τότε. Δηλαδή να περιμένουμε να τελειώσει την δημοτική του θητεία ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι ευδοκίμως ........ και καμιά 20αριά χρόνια ακόμα και μετά βλέπουμε.
Άμοιρε Σαλωνίτη
τι σε περιμένει από τους υπηρέτες σου που ψήφισες τον Οκτώβριο του '23.....
Σήμερα το κράτος δίνει
Πρόγραμμα εργασίας για απασχόληση των Ρομά.
Πρόγραμμα στέγασης για την στέγαση των Ρομά.
Πρόγραμμα εκπαίδευσης για την μόρφωση των Ρομά.
..... και ο Δήμαρχός μας και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλ. οι σύμβουλοί του σφυρίζουν αδιάφορα και πετάνε αετό.
Γι' αυτό το φιάσκο του Δημάρχου, την μεγαλύτερη ευθύνη κατά την γνώμη μου, την έχουν κατά σειρά προτεραιότητας οι παρακάτω και σε αυτούς θα πρέπει να χρεωθεί η αποτυχία της Δημοτικής μας αρχής.
1. ο κ. Νικόλαος Λουπάκος, ως εκλεγμένος Αντιδήμαρχος Άμφισσας και μάλιστα για 2η φορά.
2. ο κ. Παναγιώτης Μερινόπουλος, ως πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας της Άμφισσας και σήμερα υπεύθυνος Ρομά για τον Δήμο Δελφών.
3. ο κ. Νικόλαος Βενετσάνης, ως εκλεγμένος Πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας της Άμφισσας.
4. η κα. Χ. Πονήρη - Σεγδίτσα, ως εκλεγμένη από την Άμφισσα και διορισμένη από τον Δήμαρχο ως Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου μας.
5. Οι τοπικοί σύμβουλοι κ. Φ. Παλούκη και Α. Μπαφατάκη, που έχουν εκλεγεί από την Άμφισσα με τον συνδυασμό Επιλογή Ευθύνης, χωρίς να παίρνουν κανένα μέρος Ευθύνης.
... διότι δεν αντέδρασαν και τα κατάπιαν όλα εις βάρος των Σαλωνιτών, απλών πολιτών και επιχειρηματιών.
Με τιμή και σεβασμό στο πρόσωπό σας σας δηλώνω ότι δεν σταματάω εδώ.
Συνεχίζω και συνεχίζουμε όλοι μαζί με περισσότερη ένταση
μέχρι να δικαιωθούν οι στόχοι μας.
Ευάγγελος Ν. Μυταράς

 

Βαγγέλης Μυταράς

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών