ΛΥΤΡΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ : Τοποθέτηση σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής ΡΟΜΑ.«Στόχος επετεύχθη – Μια τρύπα στο νερό»


Τοποθέτηση σχετικά με το πόρισμα της επιτροπής ΡΟΜΑ.
«Στόχος επετεύχθη – Μια τρύπα στο νερό»
Μελετώντας με ιδιαίτερη προσοχή το πόρισμα της Επιτροπής ΡΟΜΆ, το οποίο προέκυψε κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής, θεώρησα χρέος μου απέναντι στους συμπολίτες μας να προχωρήσω σε αυτή την τοποθέτηση προκειμένου να γίνει γνωστό και κατανοητό το ιστορικό όλου αυτού του φιάσκο που σχεδίασε η Δημοτική Άρχή , όπου αναγκάστηκα να παραιτηθώ βλέποντας που θα κατέληγε. Μιας επιτροπής όπου στην ουσία κατέληξε στην πρόταση που έχει κάνει η παράταξή μας πριν από 6 χρόνια και όπου η σημερινή Δημοτική Άρχή τότε καταδίκαζε απερίφραστα.
Στο Δ.Σ. της 11/12/2023 η παράταξή μας κατέθεσε την παρακάτω ρεαλιστική πρόταση :
Α) Για τους παράνομα διαμένοντες μη δημότες του Δήμου μας, να υπάρξει απομάκρυνση τους σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (Εισαγγελία, Αστυνομία, υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας κλπ.).
Β) Για όσους είναι Δημότες του Δήμου μας, να ενταχθούν στο πρόγραμμα του αρμόδιου Υπουργείου για την επιδότηση ενοικίου σε κατοικίες.
Γ) Για όσους δημότες δεν επιθυμούν την Β λύση, να μεταφερθούν στην θέση Κάμινος που είναι και η μοναδική αδειοδοτημένη θέση που προβλέπει το ΓΠΣ Αμφισσας.
Για τις περιπτώσεις “Β” και “Γ” να τύχουν της παρακολούθησης των αρμοδίων υπηρεσιών για την κοινωνική τους ένταξη.
Η πρόταση μας αυτή τέθηκε σε ψηφοφορία, χωρίς όμως να λάβει την έγκριση του σώματος μιας και την ψήφισαν μόνο οι σύμβουλοι της παράταξής μας.
Τελικά υιοθετήθηκε η πρόταση της Δημοτικής Άρχής για την σύσταση επιτροπής με αρμοδιότητα της εξεύρεση νέου νόμιμου χώρου για την εγκατάσταση τους και σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.
Την πρόταση αυτή της δημοτικής αρχής ψήφισαν και οι παρατάξεις "Λαϊκή Συσπείρωση" και "Πολίτες στο Προσκήνιο".
Στο Δ.Σ. στης 19/1/2024 συγκροτήθηκε 7μελής επιτροπή όπου για να μην προκαταβάλουμε το αποτέλεσμα αλλά και να δείξουμε καλή διάθεση σεβόμενοι τις δημοκρατικές διαδικασίες μετείχαμε με τον γράφοντα ως εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας αλλά προτείνοντας ταυτόχρονα να μετέχει ως αναπληρωματικό μέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Λεοντίου όπου ψήφισε την πρόταση της δημοτικής αρχής και εκπροσωπείτο η παράταξη και στην νέα θητεία σε αντίθεση με αυτή των Πολιτών στο Προσκήνιο.
Στης 2/2/2024 για πρώτη φορά συνεδριάζει η εν λόγω επιτροπή που τελικά με ενημερώνουν ότι δεν είναι ακριβώς επιτροπή αλλά ομάδα εργασίας χωρίς να κρατούνται πρακτικά με κλειστές πόρτες για το κοινό.
Μαζί με τον κ. Β. Άυγερινό ,μέλος της επιτροπής δηλώνουμε την έκπληξη μας για την μη τήρηση των πρακτικών ενώ ο κ. Ευ. Μυταράς απείχε ακριβώς για τον ίδιο λόγο.
Στις 15/2/2024 για δεύτερη φορά συνεδριάζει η εν λόγω ομάδα εργασίας όπου καταθέτουμε υπόμνημα σχετικά με τους κανόνες, τις υποχρεώσεις, τις δεσμεύσεις, την παρουσία πρακτικογράφου αλλά και την έλλειψη παρουσίας τουλάχιστον ΜΜΕ. Ο πρόεδρος της επιτροπής μας ενημερώνει για την έλευση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Άλληλεγγύης κ. Πρόδρομου Πύρρου σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Στις 4/3/2024 προσέρχεται ο κ. Πρόδρομος Πύρρου χωρίς να ενημερωθεί ο γράφοντας για την ώρα προσέλευσης και την τοποθεσία αν και σε email που μου είχε αποσταλεί 29/2/2024 με ενημέρωναν ότι θα το πράξουν άμεσα. Στην συνάντηση αυτή μου μεταφέρθηκε ότι ο κ. Πύρρου ξεκαθάρισε πως είναι θέμα του Δήμου η μετεγκατάσταση και απάντησε στα αυτονόητα. Μετά την απαξίωση στο πρόσωπο μου αλλά και γενικότερα στους δημότες θεώρησα σωστό πως δεν μπορώ να συνεχίσω να μετέχω σε κάτι που στερείται σοβαρότητας.
Στις επόμενες συνεδριάσεις της ομάδας εργασίας που ακολούθησαν άλλαξε η στάση της πλειοψηφίας και τελικά αποδέχτηκαν τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά που για δικούς τους άγνωστους λογούς δεν τα αποδέχονταν πριν και για δικούς τους λόγους τα αποδέχτηκαν μετά.
Φθάνοντας σήμερα 6 μήνες μετά να υιοθετήσουν τελικά την πρόταση μας στο Δ.Σ. της 11/12/2023, μια θέση ξεκάθαρη όχι 6 μήνες αλλά εδώ και 6 χρονιά.
Κύριοι της Δημοτικής Άρχής στα χωριά μας λένε ‘’οποίος δεν θέλει να ζυμώσει 6 χρόνια κοσκινίζει’’ την γνωρίζουμε καλά την παροιμία.
Δυστυχώς δικαιώνομαι εγώ και η παράταξη μου απόλυτα εκ του αποτελέσματος.
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε αυτό που έλεγαν οι δημότες ‘’εάν δεν θες να βρεθεί λύση κάνε μια επιτροπή’’ .
Δυστυχώς ροκανίστηκε και άλλος χρόνος.
Δυστυχώς θα συνεχίσουμε να βιώνουμε την αυξανομένη και αναβαθμισμένη καθημερινά εγκληματικότητα αποτέλεσμα της γκετοποίησης των ΡΟΜΑ .
Η Δημοτική Άρχή θα συνεχίσει να παραμένει στον ρόλο του παρατηρητή.
ΛΥΤΡΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε. ΑΜΦΙΣΣΑΣ
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών