ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΟΥ : Διανύουμε το πρώτο τετράμηνο του 2024 και στον Δήμο Δελφών συζητάμε για τη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας…εδώ και 25 χρόνια.

 

Διανύουμε το πρώτο τετράμηνο του 2024 και στον Δήμο Δελφών συζητάμε για τη στέγαση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας…εδώ και 25 χρόνια.
Το καλοκαίρι του 2021 ξεκινούν οι εργασίες, ενώ το καλοκαίρι του 2023, η παράταξή μας Ανανεωτική Δελφών τονίζει την πλήρη εγκατάλειψη του έργου, παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες της δημοτικής αρχής για την ολοκλήρωσή του.
Απρίλιος του 2024 και ο Δήμος Δελφών κηρύσσει έκπτωτο τον εργολάβο, με ότι συνεπάγεται αυτό για το έργο (ακύρωση σύμβασης, απώλεια χρηματοδότησης 1,5 εκ. ευρώ) αλλά και για τον ίδιον τον εργολάβο. Υπόψη ότι υπάρχει αποθηκευμένος σύγχρονος εξοπλισμός από δωρεές, χρήματα σχολικών επιτροπών, χρηματοδότησης ΕΣΠΑ, για το ειδικό σχολείο, ο οποίος απαξιώνεται χρόνο με το χρόνο.
…και ενώ, σε ένα παράλληλο σύμπαν πρέπει να συνεργαζόμαστε με τους εργολάβους, για ευνόητους λόγους, στον Δήμο Δελφών, η απάντηση στην τοποθέτηση του βουλευτή Φωκίδας, κυρίου Ιωάννη Μπούγα για ένα έργο αδιαμφισβήτητης αξίας, ήταν:
«Δε φταίμε εμείς, φταίει η Τεχνική μας Υπηρεσία».
Σωστά. Το λογικό είναι να φταίει η όποια Τεχνική Υπηρεσία. Το ερώτημα παραμένει, όμως. Ο ρόλος ο δικός μας, ως θεσμικοί – αιρετοί, ποιος ακριβώς είναι τελικά;
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών