Βαγγέλης Μυταράς : ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ....... ΕΠΙΤΡΟΠΗ !

 

Με κλειστά μικρόφωνα για την τήρηση των πρακτικών και με κλειστές πόρτες στους πολίτες είναι φυσικό ο εκπρόσωπος των πολιτών (δηλ. εγώ) να απέχει.
Πραγματικά έχω καταπιεί πολλά από τον δήμαρχό μας.
Κατάπια το μεγάλο διάστημα κοντά δυο μήνες από τότε που οι 321 αγανακτισμένοι πολίτες με την υπογραφή τους προκάλεσαν το έκτακτο μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο μέχρι την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής (από 11 Δεκεμβρίου 2023 έως 2 Φεβρουαρίου 2024).
Κατάπια την υπεράριθμη στελέχωση της επιτροπής με άτομα της παράταξής του.
Κατάπια την ώρα της συνεδρίασης στις 13.00 το μεσημέρι, που είναι ώρα δημιουργική για την δουλειά μου. Κατάπια το ότι αυτοχρήστηκε πρόεδρος της επιτροπής.
Κατάπια την επιστολή - πρόσκληση που έστειλε με πρωτοβουλία του στον Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πρόδρομο Πύρρου όταν το δημοτικό συμβούλιο είχε ορίσει τα μέλη της επιτροπής αλλά δεν είχε συνεδριάσει ακόμα. Και δεν είχε συνεδριάσει με δική του ευθύνη.
Όλα αυτά λοιπόν μαζί αλλά και κάθε ένα από αυτά μόνο του ήταν η αιτία να αποφασίσω να απέχω από μια συνεδρίαση φιάσκο με κλειστές πόρτες και κλειστά μικρόφωνα.
Το πόσο αήθης είναι η συμπεριφορά του θα το καταλάβετε και από την παρακάτω περιγραφή μου.
Μετά από την έγγραφη διαμαρτυρία μου στις 30 Ιανουαρίου για να ανακαλέσει τον χώρο της συνεδρίασης της επιτροπής αντί του γραφείου δημάρχου, την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρουσιάστηκα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου το απόγευμα και πήρα τον λόγο ζητώντας του και προφορικά για μια ακόμα φορά μπροστά σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους να ανακαλέσει τον χώρο συνεδρίασης και να τηρηθούν ηχογραφημένα πρακτικά. Η απάντηση του ήταν ότι τον βολεύει ο χώρος του γραφείου του λόγω του μεγάλου φόρτου των υποχρεώσεων που έχει και για τα πρακτικά θα είναι η ίδια η γραμματέας του που μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την υποχρέωση.
Από την αναρτημένη φωτογραφία στο fb καταλαβαίνουμε όλοι οι Σαλωνίτες γιατί γνωριζόμαστε μεταξύ μας ποια ήταν η γραμματέας του. Η γραμματέας του ήταν ο Γ.Γ. του δήμου μας κ. Αθανάσιος Μανανάς ο οποίος με δήλωση των παρευρισκομένων δεν έγραφε τα πρακτικά γιατί ο ίδιος ο Δήμαρχος κρατούσε σημειώσεις…… Για τέτοιο χάλι μιλάμε. Για τέτοια υποτίμηση της επιτροπής μιλάμε, και άλλες φορές την ονομάζει και ομάδα εργασίας και άλλες φορές την αποκαλεί άτυπη επιτροπή.
Η συνεχόμενη αυτή απαξίωση της σημαντικότατης και ουσιαστικότατης αυτής επιτροπής, από τον δήμαρχο στο πρόσωπο των 321 αγανακτισμένων πολιτών δεν μπορεί να συνεχιστεί και περίμενα από αυτόν περισσότερη σοβαρότητα για το χρονίζον και πολύ σοβαρό πρόβλημα της πόλης μας. Με έχει απογοητεύσει αφάνταστα ο δήμαρχος με την συμπεριφορά του αυτή και το ίδιο μήνυμα παίρνω και από τους απλούς πολίτες στην αγορά μας που γυρνάω καθημερινά. Ελπίζω έστω και μόνο για το χατήρι μας την επόμενη συνεδρίαση να την πραγματοποιήσει όπως σας ζητά το αίτημά μας και εμείς θα είμαστε εκεί να βοηθήσουμε. Με την στάση του αυτή, να κρατάει μακριά τους πολίτες και τους εκπροσώπους τους διακρίνει κανείς ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να λύσει το πρόβλημα. Και αυτό είναι κακό τόσο γι’ αυτόν αλλά κυρίως για τον τόπο.
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών