Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις διεκδικήσεις της Εταιρίας Παγίων ΕΥΔΑΠ επί περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Δελφών και δημοτών του

 

Οι Βουλευτές του ΚΚΕ, κ. Γ. Λαμπρούλης, κ. Γ. Μαρίνος, κ. Χρ. Κατσώτης, κ. Δ. Μανωλάκου, κ. Β. Μεταξάς και κ. Ν. Παπαναστάσης, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σκυλακάκη, και την Υπουργό Εσωτερικών, κ. Κεραμέως, αναφορικά με τις διεκδικήσεις της Εταιρίας Παγίων ΕΥΔΑΠ επί περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Δελφών και δημοτών του

Η Ερώτηση:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πάνω από 200 ιδιώτες, δημότες του δήμου Δελφών, καθώς και ο ίδιος ο δήμος Δελφών έγιναν αποδέκτες κτηματολογικών αγωγών από την Εταιρία Παγίων ΕΥΔΑΠ. Οι αγωγές αφορούν σε διεκδικήσεις της εταιρίας επί ακίνητης περιουσίας του Δήμου και των δημοτών του που βρίσκονται εκατέρωθεν του καναλιού της ΕΥΔΑΠ, περιμετρικά της Άμφισσας και του δρόμου από την έξοδο της σήραγγας του Μόρνου μέχρι το ναό του Αγίου Αθανάσιου μέσα στην πόλη και περιλαμβάνουν σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια, δρόμους, αθλητικές εγκαταστάσεις, δημόσια κτίρια, μέχρι και το διυλιστήριο νερού της πόλης.

Η εταιρία ισχυρίζεται ότι αυτές οι εκτάσεις της ανήκουν από την δεκαετία του ’70 όταν κατασκευαζόταν το φράγμα και το κανάλι του Μόρνου, είχαν απαλλοτριωθεί και το αντίτιμο είχε κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Κανείς όμως από τους τότε ιδιοκτήτες δεν είχε ενημερωθεί σχετικά, καθώς ποτέ στα 50 χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, η εταιρία δεν είχε εγείρει αξιώσεις επί των εκτάσεων αυτών, κανείς δεν ενοχλήθηκε για το οτιδήποτε μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια οι ιδιοκτήτες εκμεταλλεύτηκαν τη γη, έκαναν μεταβιβάσεις, αγοραπωλησίες, τα εγγράψαν στο κτηματολόγιο χωρίς κανείς να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των πράξεων αυτών. Το ίδιο το κράτος, ο δήμος Δελφών, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια κατασκεύασαν αθλητικές εγκαταστάσεις, το διυλιστήριο νερού, τη Δ/νση Μεταφορών της Περιφέρειας και το δημόσιο ΚΤΕΟ.

Σήμερα καλούνται από το πουθενά να μπούνε σε ταλαιπωρία και σε έξοδα, προκειμένου να υπερασπιστούν τα περιουσιακά τους στοιχεία δικαστικά απέναντι στις απαράδεκτες και καταχρηστικές διεκδικήσεις της εταιρίας.

Η Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (ΝΠΔΔ) και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:

- Να προστατεύσει τους κατοίκους της Άμφισσας από τις διεκδικήσεις της Εταιρίας Παγίων ΕΥΔΑΠ πάνω στις περιουσίες τους.

- Να προστατεύσει τη δημόσια και δημοτική περιουσία από τις διεκδικήσεις της Εταιρίας Παγίων ΕΥΔΑΠ.

Οι Βουλευτές

Λαμπρούλης Γιώργος

Μαρίνος Γιώργος

Κατσώτης Χρήστος

Μανωλάκου Διαμάντω

Μεταξάς Βασίλης

Παπαναστάσης Νίκος

 

 

radiothiva.gr


Γιώργος Πέππας
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών