Γνωρίζεις ότι το παιδί σου σήμερα θα πάει εκδρομή με το σχολείο του στους Αγίους Αναργύρους στην Άμφισσα. Ναι ....

Γνωρίζεις ότι το παιδί σου σήμερα θα πάει εκδρομή με το σχολείο του στους Αγίους Αναργύρους στην Άμφισσα. Ναι, σε εκείνο το όμορφο (και ουσιαστικά ακόμη αναξιοποίητο) χώρο που λίγο-πολύ όλοι μας έχουμε επισκεφθεί, είτε στα πλαίσια των σχολικών εκδρομών μας, είτε και σαν ενήλικες ζητώντας λίγες στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας.
Κάποτε, στον συγκεκριμένο χώρο υπήρχε εγκατάσταση παιδικής χαράς η οποία στα μάτια ενός παιδιού δείχνει σαν όαση (ίσως και περισσότερο…). Τα παιδιά ζητάνε το παιχνίδι, είναι πλέον διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμά τους, πόσο μάλλον στα πλαίσια της σχολικής εκδρομής τους.
Έχουμε όμως αναρωτηθεί (τουλάχιστον οι ενήλικες) την ισχνή γραμμή που χωρίζει το γέλιο και την χαρά από το δάκρυ και το δράμα; Αν όχι, τότε το σημερινό περιστατικό που έλαβε χώρα στον συγκεκριμένο χώρο, με πρωταγωνιστές ανήλικους μαθητές από σχεδόν όλα τα δημοτικά σχολεία της Άμφισσας, όπου ένα από αυτά θεώρησε τον φωτιστικό στύλο σαν παιχνίδι μιας και δεν υπάρχει πλέον μια στοιχειώδης εγκατάσταση παιδικής χαράς και αναψυχής. Το αποτέλεσμα φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες αποκαλύπτουν και την γύμνια του συστήματος. Δηλαδή, εξωτερικά καλλωπισμός και ευπρέπεια και εσωτερικά διάβρωση παντού.
Οι έχοντες τα ηνία αυτού του τόπου θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η ασφάλεια και η αξιοπιστία των υποδομών δεν κερδίζονται βολτάροντας με τα τετρακίνητα Hilux σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση και μη, αλλά με ουσιαστικούς ελέγχους και συντηρήσεις όλων των υφιστάμενων υποδομών. Φτάσαμε πλέον στο σημείο να αναφερόμαστε στην ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.
Πεύκα και πέτρες πέφτουν από το κάστρο μας ενώ φαινομενικά ευπρεπείς στύλοι φωτισμού καταρρέουν σαν οδοντογλυφίδες. Αποφασίστε παρακαλώ να κινηθείτε προς την ορθή κατεύθυνση και να παράξετε ουσιαστικό έργο με γνώμονα ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών