250 ευρώ «έξτρα» τα Χριστούγεννα - Ποιοι θα τα πάρουν -Τι απάντησε ο Χατζηδάκης

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακριβείας τα Χριστούγεννα στις πιο ευάλωτες ομάδες άφησε ο υπουργός οικονομίας οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο Action24.

Ο Υπουργός χαρακτήρισε «ευμετάβλητη» την κατάσταση και ανέφερε ότι «επιχειρούμε να έχουμε πάντα “λεφτά στην άκρη”» λόγω εξελίξεων, για παράδειγμα, μια φυσική κατααστροφή.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, επαναλαμβάνοντας δηλώσεις του Πρωθυπουργόυ, «θα ξύσουμε τον πάτο του βαρελιού να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε».

Οι πληροφορίες λένε ότι στο οικονομικό επιτελείο υπάρχουν σκέψεις να δοθεί μια χρηματική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ σε ευάλωτα νοικοκυριά, άτομα με αναπηρία, οικογένειες με πολλά παιδιά και άλλες κατηγορίες πολιτών.

Σε αριθμούς το μέτρο θα περιλαμβάνει:

  • 800.000 Οικογένειες με παιδιά
  • 205.000 Δικαιούχους Ελαχ. Εγγυημένου Εισοδήματος
  • 182.000 Άτομα με αναπηρία
  • 100.000 Μακροχρόνια ανέργους (μη επιδοτούμενους)

Επίσης, θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή – αν και εφόσον δοθεί αυτό το έκτακτο βοήθημα – να περιλαμβάνει και τους χαμηλοσυνταξιούχους ανεξαρτήτως αν λάβουν ή όχι το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

Αν ληφθεί απόφαση να δοθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους, τα κριτήρια θα είναι ίδια με αυτά προηγούμενων ετών, και συγκεκριμένα θα αφορά περίπου 1.200.000 δικαιούχους με μηνιαία σύνταξη έως 800 ευρώ για τους άγαμους και ετήσιο ατομικό εισόδημα 9.600 ευρώ και έως 16.800 ευρώ ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για τους έγγαμους, με τη μέση σύνταξη του καθενός από τους δύο συζύγους να είναι έως 700 ευρώ.

 

 aftodioikisi.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών