ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΑΣ…

 

2014 έως 2019.
Το θέατρο επισκευάζεται πλήρως και γίνεται λειτουργικό, τραπεζοπάγκοι και παγκάκια (νέα και παλιά) φροντισμένα, εκτεταμένη επισκευή στις περιφράξεις, μπάρα εισόδου για οχήματα και μηχανάκια, εξωτερικός φωτισμός σε άριστη κατάσταση, τοποθέτηση για πρώτη φορά και εσωτερικού φωτισμού, καθώς και φωτισμού πρόσβασης από την πλατεία του Κάστρου και από το μονοπάτι των Πηγαδιών κ.λπ.
Το Κάστρο είναι εκείνα τα χρόνια ένας χώρος αναψυχής μέρα και νύχτα για τους συμπολίτες μας και για τους επισκέπτες.
Τα παιδιά μας ανεβαίνουν για δροσιά τα βράδια του καλοκαιριού σ’ έναν χώρο καθαρό, φωτισμένο και ασφαλή.
Την ίδια εποχή (όπως και παλιότερα) πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιούνται στο θέατρο του Κάστρου. Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, εκδηλώσεις λόγου κ.λπ.
Τα περισσότερα από τα παραπάνω δεν απατούν μεγάλα χρηματικά ποσά, αλλά κυρίως μεράκι, αγάπη και σεβασμό για το κορυφαίο μνημείο μας.
2019 έως 2023.
Το Κάστρο εβδομάδα με την εβδομάδα, μήνα με τον μήνα υποβαθμίζεται και κανείς από τον Δήμο δεν δίνει σημασία. Αποτέλεσμα έπειτα από 4 χρόνια:
Το θέατρο μισοξηλωμένο και ουσιαστικά επικίνδυνο και ακατάλληλο για οποιαδήποτε πολιτιστική εκδήλωση, αλλά ακόμη και για τους πολλούς διερχόμενους επισκέπτες του…
Για τον λόγο αυτό και η συνεπακόλουθη αφωνία. Ούτε η παραμικρή πολιτιστική εκδήλωση επί μια ολόκληρη τετραετία!
Ο εξωτερικός φωτισμός μισοδιαλυμένος και με πλήθος φωτιστικών αποχρώσεων, που αγγίζει τα όρια της γελοιότητας…
Ο εσωτερικός φωτισμός και ο φωτισμός πρόσβασης από την πλατεία του Κάστρου ξηλωμένος πλήρως.
Σήμερα που μιλάμε, κάθε βράδυ το Κάστρο μας είναι ένας χώρος ολοσκότεινος και επικίνδυνος.
Τα παγκάκια και οι τραπεζοπάγκοι ασυντήρητα και πολλά από αυτά σπασμένα, λειτουργούν ως παγίδες για τους ανυποψίαστους.
Ακόμη και η πληροφοριακή πινακίδα που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του Κάστρου και δυστυχώς βανδαλίστηκε, μέχρι σήμερα δεν έχει αποκατασταθεί.
Κι όμως, αρκεί μια μικρή έννοια για το Κάστρο να έχουν αυτοί στους οποίους αναθέτουν οι συμπολίτες μας την διοίκηση της πόλης και του Δήμου.
Το έχουμε ζήσει και το γνωρίζουμε. Κάτι να επισκευάζεις κάθε μήνα, κάτι να καθαρίζεις κάθε 15-20 μέρες, κάτι να αναβαθμίζεις κάθε χρόνο. Έτσι όλα βελτιώνονται, με απλές κινήσεις.
Αρκεί να έχεις στο μυαλό σου και στην καρδιά σου αγάπη γι’ αυτόν τον χώρο που συμβολίζει τόσα πολλά για την ιστορία μας, για τους προγόνους μας και για τα παιδιά μας!
Όταν δεν υπάρχει αυτή η φλόγα, δεν έχει νόημα να λες οτιδήποτε για τα υπόλοιπα θέματα…
Αυτά τα μικρά, αλλά και ταυτόχρονα τόσο μεγάλα, δείχνουν τα πάντα για τον χαρακτήρα των τοπικών ηγετών και για την προοπτική (καλή ή κακή) που δίνουν σ’ έναν τόπο.
 

 

Αριστειδης Αγγελοπουλος

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών