Διήμερη Εκδήλωση για το Ρεβίθι Γρεβενών


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μάιου, η Διήμερη Εκδήλωση για το Ρεβίθι Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, στο Open Farm Agora, στη Β' πτέρυγα του Καταναλωτή, στον ΟΚΑΑ.

 

Η εκδήλωση ήταν ανοιχτή στο κοινό και έδωσε την δυνατότητα στους δεκάδες επισκέπτες της αγοράς, να γνωρίσουν από κοντά τους παραγωγούς/μεταποιητές και να δοκιμάσουν διάφορες παρασκευές με βάση το ρεβίθι καθώς και να αγοράσουν προϊόντα με βάση το Ρεβίθι Γρεβενών.

Email Image
Email Image
Email Image
Email Image

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών, κ. Αθανάσιος Φωλίνας. Τα ρεβίθια αποτελούσαν και αποτελούν μια σημαντική καλλιέργεια στην περιοχή των Γρεβενών, εδώ και περίπου έναν αιώνα.

 

Στο χώρο υπήρχε έκθεση με προϊόντα των παραγωγών/μεταποιητών που συμμετείχαν στην εκδήλωση:  «Ο Αγρός της Πίνδου», «’Όσπρια Χασίων» και «Γεύση Βουνού».

 

Η σεφ Γεωργία Κουτσούκου μαγείρεψε στην κουζίνα του Openfarm Agora παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με το Ρεβίθι Γρεβενών ως πρωταγωνιστή και μας ταξιδέψε μέσα από πολλές και διαφορετικές υφές στο κόσμο του ρεβιθιού.

 

Παράλληλα, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά τους παραγωγούς και μεταποιητές που συμμετείχαν στην εκδήλωση και ενημερώθηκαν για τη διατροφική αξία των οσπρίων και ειδικά του ρεβιθιού και τη συμβολή τους στη μεσογειακή διατροφή! 

 

Τα Ρεβίθια Γρεβενών είναι φημισμένα για τη μοναδική βραστικότητα τους, καθώς όταν βράσουν οι σπόροι, η φλούδα τους μαλακώνει τόσο πολύ που λιώνει στο στόμα όταν καταναλώνεται. Η μεγάλη εμπειρία των παραγωγών, η οποία σε συνδυασμό με τις εδαφο-κλιματικές συνθήκες και τα καλά στραγγιζόμενα εδάφη προσδίδει στα ρεβίθια Γρεβενών την ιδιαίτερη γεύση τους.

 Email Image

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών