ΛΟΥΚΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : Ο Ισολογισμός του 2021 του Δήμου Δελφών παρουσιάζει για πρώτη φορά πλεόνασμα ύψους 71.816

 
Έγκριση Ισολογισμού και Αποτέλεσμάτων Χρήσης 2021 από την Οικονομική Επιτροπή.
Ο Ισολογισμός του 2021 του Δήμου Δελφών παρουσιάζει για πρώτη φορά πλεόνασμα ύψους 71.816 ευρώ, σύμφωνα με τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών. Αυτή η εξέλιξη είναι θετική μιας και συγκρατεί το δυσθεώρητο δημοτικό χρέος των 18.000.000 ευρώ περίπου. Στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή λανθασμένα αναφαίρεται σε μηδενισμό του χρέους του Δήμου μας, μιας και πρόκειται περί μείωσης του ετήσιου ελλείμματος κατά το έτος 2021.
Στο σημείο αυτό να θυμήσω τις σημαντικές προσπάθειες που κατέβαλε η προηγούμενη δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών για την οικονομική εξυγίανση του Δήμου μας.
Α) Την εισαγωγή του διπλογραφικού συστήματος στον Δήμο και ως εκ τούτου την κατάρτιση των πρώτων Ισολογισμών του Καλλικρατικου Δήμου Δελφών των ετών 2011-2012-2013-2014.
Β) Την εξόφληση των "κρυφών" χρεών των αναπτυξιακών και κοινωφελών επιχειρήσεων της Καποδιστριακής περιόδου, ύψους 2.500.000 ευρώ.
Γ) Την οριστική διευθέτηση της οικονομικής διαφοράς με την ΕΥΔΑΠ Παγίων με την τμηματική καταβολή 3.500.000 ευρώ.
Δ) Την εξόφληση εκατοντάδων προμηθευτών του Δήμου από τελεσιδικες δικαστικές αποφάσεις παρελθόντων ετών.
Ε) Την εισαγωγή στην ταμειακή υπηρεσία της δυνατότητας τμηματικής καταβολής των οφειλών (δόσεις) καθώς και πληρωμής των υποχρεώσεων μέσω πιστωτικών καρτών και εφαρμογής του Internet Banking.
ΣΤ) Την ανάθεση για πρώτη φορά σε νομικούς του χειρισμού υποθέσεων μεγαλοοφειλετών και ως εκ τούτου της μείωσης της οικονομικής ζημιάς του Δήμου.
Με αυτό το πνεύμα οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας που συμμετέχουμε στην οικονομική επιτροπή, Λουκάς Αναγνωστόπουλος και Αλέξανδρος Κυριακίδης ψηφίσαμε υπέρ των οικονομικών καταστάσεων του 2021.
 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών