Σημαντικά θέμα για Βοιωτία , Εύβοια και Άμφισσα έθεσε ο Αναγνωστάκης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Σειρά θεμάτων έθεσε η παράταξη « Στερεά Υπεροχής» του Δημήτρη Αναγνωστάση , σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου , Στερεάς Ελλάδας .


Αρχικά και δια του επικεφαλής της Δημήτρη Αναγνωστάκη, τοποθετήθηκε για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αναδεικνύοντας τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες και εγκληματικές αμέλειες που οδήγησαν στην τραγωδία. Στη συνέχεια της συνεδρίασης εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα, το οποίο και στηρίξαμε με τη ψήφο μας.
Στη συνέχεια στελέχη της , αναφέρθηκαν στις τεράστιες ελλείψεις σε έργα υποδομής, στην τεράστια ανεργία των νέων, στην απουσία προαστιακού σιδηροδρόμου, στην απαξίωση του πρωτογενούς τομέα και προτείναμε την πραγματοποίηση ενός αναπτυξιακού συνεδρίου, με τη συμμετοχή όλων των φορέων και πολιτών.
Επίσης , κατέθεσε δήλωση αναφορικά με την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, αρνούμενοι την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση ιδιωτικοποίηση των νερών.
Ακόμη έθεσε το θέμα της εγκατάστασης για την επεξεργασία βιομηχανικών αποβλήτων στο Δήμο Τανάγρας, «αφουγκραζόμενοι τις αγωνίες των κατοίκων αλλά και του οικείου Δήμου» , όπως ανααφέρει στη σχετική ανακοίνωση.
Η παράταξη του κ. Αναγνωστάκη κατέθεσε και τις εξής επερωτήσεις για :
 Χρονίζουσες εκκρεμότητες στην Εύβοια.
 Λήψη μέτρων για τον ελαιώνα της Άμφισσας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
 Χρηματοδότηση δράσεων του Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης
 Επαρχιακή οδός Λιβαδειάς – Θήβας και παράκαμψη Θήβας.
Όπως αναφ΄ςερεται στην ανακοίνωση συμφώνησε « με την ανάγκη για τη μελέτη αξιοποίησης του κτηρίου της ΠΕ Ευρυτανίας στο Καρπενήσι, εκφράζοντας παράλληλα τη διαφωνία μας για τη μεθοδολογία διεκπεραίωσης της εν λόγω μελέτης, μέσω του αναπτυξιακού οργανισμού της Σκαπάνης, αφού δεν διασφαλίζεται με απόλυτο και καθαρό τρόπο η διαφανής και χρηστή διαχείριση, ψηφίσαμε την έγκριση μελετών που αναφέρονται σε έργα διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τέλος σταθήκαμε κριτικά στα διάφορα τρέχοντα θέματα διαχειριστικού χαρακτήρα, που σχετίζονται με τη διοικητική ρουτίνα και λειτουργία της περιφερειακής διοίκησης».

Ως παράταξη θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να ανταποκριθούμε στο θεσμικό μας ρόλο και στη θεσμική μας ευθύνη, όπως πράξαμε με συνέπεια μέχρι σήμερα.

 

 

 

news-ta.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών