ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ (περί αποζημιώσεως της "Δάβαρης Αράχωβα Ε.Π.Ε.) - σχόλιο του Στέλιου Σχοινά

                          

       Ανταπό-κριση...

 Με ένα δημοσιευμένο προ δυο ημερών στο διαδίκτυο κείμενό του, ο Στέλιος Σχοινάς σχολιάζει με τον χαρακτηριστικό του τρόπο γραφής, την δημοσιοποιηθείσα πλέον απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λειβαδιάς, η οποία αφορούσε την οικονομική συνέχεια της γνωστής μας υποθέσεως "Τουμπανάρια".  

Ως γνωστόν, στο συγκεκριμένο Δικαστήριο είχε προσφύγει η εταιρεία "ΔΑΒΑΡΗΣ ΑΡΑΧΩΒΑ Ε.Π.Ε." και διεκδικούσε (απαιτούσε) το ποσό των 18εκ.ευρώ, από το Ελληνικό Δημόσιο, την Π.Στ.Ε. και τον Δήμο Δελφών, ως αποζημίωση για την ζημία την οποία υποτίθεται ότι είχεν υποστεί η εταιρεία και ο ιδιοκτήτης της Δάβαρης, λόγω της ανακλήσεως των οικοδομικών αδειών για κατασκευές στην θέση "Τουμπανάρια" του Παρνασσού. 

  Με την υπ' αριθμόν Α406/2020 (50σέλιδη) απόφασή του το εν λόγω Δικαστήριο, καταφέρνει να τεκμηριώσει χωρίς υπονοούμενα, συμπεράσματα και "παραθυράκια", το παράλογον του αιτήματος της εταιρείας, απορρίπτοντας την αίτησή της για χρηματική ικανοποίηση, ενώ παράλληλα, αναδεικνύει τις πραγματικές διαστάσεις όλων των πτυχών του σκανδάλου "Τουμπανάρια".

  Μεταξύ άλλων το Δικαστήριο καταλήγει : "...η 70/2016 αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, που κήρυξε μεταξύ άλλων, τον Νικόλαο Φουσέκη αθώο λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα της άμεσης συνέργεια από κοινού σε απάτη σε βάρος του Δημοσίου.....   ουδόλως όμως έκρινε ότι δεν υπήρξε εσφαλμένη αποτύπωση του ακινήτου στο τοπογραφικό διάγραμμά του, η οποία θα μπορούσε, ευχερώς, να αποδοθεί σε αμέλεια του τελευταίου...".

Εν ολίγοις :   Ο Στέλιος Σχοινάς, για μια ακόμη φορά απέδειξε με την στάση του και την γραφή του ότι, η Εντιμότητα, δεν είναι ...Όραμα!  Και το ακέραιο Δικαστήριο της Λειβαδιάς,  προσυπόγραψε αυτήν την στάση ζωής!

Ερώτηση :   Εφ' όσον η οποιαδήποτε προκύπτουσα από το Δικαστήριο οικονομική αποζημίωση προς την εταιρεία, είχεν εκχωρηθεί από τον ιδιοκτήτη της Δάβαρη, προς 5 (πέντε) δανείστριες Τράπεζες, να αναμένεται τώρα η διεκδίκηση των "απωλεσθέντων" από τις Τράπεζες, αναγκάζοντάς 'τες, να στραφούν και να τα διεκδικήσουν από τα φυσικά πρόσωπα τα έχοντα εμπλακεί στην υπόθεση;... 

Το κείμενο του Στέλιου Σχοινά :

************************************

Στέλιος Σχοινάς

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Ιτέα Δήμου Δελφών

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΥΡΘΙΩΤΙΔΕΣ (Ενεργά Στελέχη) ΦΟΥΡΘΙΩΤΙΔΑΚΙΑ

(Θεσμικοί παράγοντες, συνένοχοι δια της σιωπής των)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΦΩΚΙΔΑ

Ο Φουρθιώτης είναι ένας από τους πολλούς, δυστυχώς, αδίστακτους πολιτικάντηδες που πίστεψαν ότι ο πολιτικός δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν ενταχθεί στην παντοδύναμη, διακομματική, ομάδα των διεφθαρμένων, εξασφαλίζοντας όχι μόνο πολύ χρήμα και πολιτική επιβίωση αλλά και το ατιμώρητο, λόγω της διακομματικής προστασίας!

Ο κάθε τόπος της πατρίδας μας, δυστυχώς, είναι πλούσιος από Φουρθιώτιδες και Φουρθιωτιδάκια που στηρίζουν τα βρώμικα σχέδια της κάθε τοπικής διεφθαρμένης ομάδας είτε έμπρακτα είτε δια της σιωπής τους.

Άτυπα στελέχη ομάδων τύπου Φουρθιώτη υπάρχουν σε όλες της περιοχές της πατρίδας μας. Διαφορετικά δεν θα είχαμε την «ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ» θέση στην λίστα της διαφθοράς!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ για την μικρή ΦΩΚΙΔΑ

Εκδόθηκε μια ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, σύμφωνα με την οποία οι ιδιώτες μηχανικοί που σύνταξαν ψευδή τοπογραφικά διαγράμματα συμβολαίων και ΥΦΑΡΠΑΞΑΝ, με ψευδή σχέδια, τις αρχαιολογικές και οικοδομικές άδειες εντός του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών!!!! ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να εξοφλήσουν τις 5 Τράπεζες που δανειοδότησαν τον επιχειρηματία των κατασκευών (μιλάμε για ποσό της τάξεως των 25 εκατομμυρίων ευρώ περίπου), παρασυρμένες από τις παράνομες οικοδομικές άδειες, οι οποίες ανακλήθηκαν και τα κτίσματα κηρύχθηκαν αυθαίρετα στο σύνολό τους.

Εκτός από το παραπάνω ποσό, σύμφωνα με τον νόμο, τα πρόστιμα αυθαιρέτων, μέχρι σήμερα, υπερβαίνουν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθώντας το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, διακρίνεται η λογική πιθανότητα ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ, μεταξύ των οποίων εξέχουσα θέση έχει υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος της περιοχής.

Πράγματι βρισκόμαστε σε ένα πολύ προχωρημένο, για τα ελληνικά πολεοδομικά και δικαστικά δεδομένα, δρόμο στον οποίο διακρίνουμε, με πολύ μεγάλη σαφήνεια, τις ευθύνες όλων όσων εμπλέκονται στην έκδοση των οικοδομικών αδειών.

Όμως ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ

Κανένας τοπικός θεσμικός παράγοντας, μέχρι στιγμής, δεν έχει αναλύσει δημόσια την ουσιαστική σημασία της πολύ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗΣ και ΔΙΚΑΙΑΣ δικαστικής απόφασης που αποδίδει τα του ΚΑΙΣΑΡΟΣ τω ΚΑΙΣΑΡΙ, παρά το γεγονός ότι πέρασαν περισσότεροι από 7 μήνες από την έκδοσή της.

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ

ότι το Δικαστικό Σώμα διαθέτει υψηλότατου βαθμού δικαστικούς λειτουργούς, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ γιατί πρέπει να υπερνικήσουν και τα Φουρθιώτικα ενεργά και σιωπηρά κυκλώματα.

 

 epikourositeas.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών