Ι.Μ. Φωκίδος: Ανοιχτοί οι ναοί τα Θεοφάνεια, χωρίς πομπή στον αγιασμό ο κ.κ. Θεόκτιστος

Ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος

Με την παρούσα ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και συμφώνως του υπ’ αρίθμ. Πρωτ 10/4-1-2021 Εγκυκλίου Σημειώματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, σας κάνουμε γνωστές τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ως προς το θέμα της Θείας Λειτουργίας των Ιερών Ναών κατά την εορτή των Θεοφανείων.

Οι Ιεροί Ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί στην εορτή των Θεοφανείων για την συμμετοχή των πιστών κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και της τελετής του Μεγάλου Αγιασμού.

Η παρουσία των πιστών θα πραγματοποιηθεί συμφώνως των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων περί του κορονοιού covid-19, όπως πραγματοποιήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ο ιερός κλήρος εξουσιοδοτεί τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο, όπως εκπροσωπήσει το Σώμα των ιερέων και του πιστού λαού της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά την ημέρα των Θεοφανείων, να μεταβεί συνοδευόμενος υπό του Διακόνου χωρίς πομπή και πιστούς σε θαλάσσιο χώρο των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και να ευλογήσει δια του Μεγάλου Αγιασμού τα ύδατα της Εκκλησίας της Φωκίδος.

 

 fokidanews.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών