Πολιτιστικό Κέντρο στην Άμφισσα στα σκαριά από Δελμούζο

Χώρος αφιερωμένος στους ανθρώπους των γραμμάτων της Φωκίδας στα σχέδια της ΠΕ Φωκίδας


Τη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στην Άμφισσα έχει στα σκαριά η Π.Ε. Φωκίδας. Στόχος του Γιώργου Δελμούζου είναι η ενίσχυση του πολιτιστικού αποθέματος της Φωκίδας και για το σκοπό αυτό σχεδιάζεται η δημιουργία ενός χώρου στη φωκική πρωτεύουσα που θα είναι αφιερωμένος στα πρόσωπα που έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην καλλιτεχνική δημιουργία και στο χώρο των γραμμάτων από όλο το νομό στην πορεία του χρόνου και στην ιστορική εξέλιξη του νομού.


Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, και καθώς ο Αντιπεριφερειάρχης δεν επιθυμεί ακόμα να ανοίξει τα χαρτιά του, τουλάχιστον όχι πριν ωριμάσουν περισσότερο οι συνθήκες και οι σχεδιασμοί της Π.Ε. Φωκίδας, έχει εντοπιστεί ο κατάλληλος χώρος στην Άμφισσα προκειμένου η σύλληψη της αρχικής ιδέας να υλοποιηθεί, ενώ, παράλληλα, προχωρούν και οι προετοιμασίες για την εκπόνηση του εγχειρήματος, ώστε αυτό να τεθεί σε φάση μελετών και ένταξης σε χρηματοδότηση.

Τις πληροφορίες αυτές που έχει στην κατοχή της η Εν Δελφοίς επιβεβαίωσε και ο Πρόεδρος της ΔΚ Άμφισσας στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τηλεδιάσκεψη και είχε ως αντικείμενο τη γνωμοδότηση του Σώματος αναφορικά με το ζήτημα του παλιού νοσοκομείου.

Πιο συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Μερινόπουλος ανέφερε στη σχετική τοποθέτησή του ότι γνωρίζει πως ο Αντιπεριφεριάρχης Φωκίδας έχι ξεκινήσει τις απαραίτητες ενέργειες για τη δημιουργία πολιτιστικής δομής στην Άμφισσα, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί περαιτέρω.

 

 fokidanews.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών