Καταγγελία κόλαφος του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Δελφών κ.Αργ.Δεδούση προς Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακού Συμβούλους της Φωκίδας «Απαντήστε ή παραιτηθείτε»

 http://www.orafok.gr/photos/202101/22-143751dedousis.jpg
 
Καταγγελία κόλαφος του προέδρου της ΔΗΜΤΟ Δελφών κ.Αργ.Δεδούση προς Αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακού Συμβούλους της Φωκίδας

«Απαντήστε ή παραιτηθείτε»

-Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έδωσε χρήματα για την επισκευή των Κέντρων υγείας, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας ήταν η μοναδική που δεν ετοίμασε μελέτες για Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου.

-Ισχυρίζεται πως τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Γ.Δελμούζος, όσο και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Χ.Δούρος, Δ.Παρασκευάς και Χ.Φάκος ψήφισαν την απόφαση παρά τη μηδενική χρηματοδότηση των κέντρων Υγείας της Φωκίδας και τους καλεί να παραιτηθούν. 

Απίστευτη καταγγελία κάνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Δελφών Αργύρης Δεδούσης για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η οποία χρηματοδότησε όλα τα Κέντρα Υγείας πλην τα δυο της Φωκίδας, ενώ την απόφαση υπερψήφισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γ.Δελμούζος, όσο και οι σύμβουλοι της μειοψηφίας Χ.Δούρος, Δ.Παρασκευάς και Χ.Φάκος τους οποίους και καλεί να απαντήσουν πειστικά ή να παραιτηθούν!

Ο κ. Δεδούσης παραθέτει την απόφαση και τα ποσά, στην οποία βλέπουμε ότι χρηματοδοτούνται με υψηλά ποσά μικρά Κέντρα υγείας σε περιοχές με ελάχιστους κατοίκους, ενώ απουσιάζουν πραγματικά τα Κέντρα Υγείας και Λιδωρικίου. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί καταγγελία του κ. Δεδούση και για το θέμα που ανέδειξε και η ΩτΦ, όπως και άλλα μέσα ενημέρωσης, για την ελάχιστη χρηματοδότηση του νοσοκομείου Άμφισσας από ποσό 8 εκ  ευρώ που διέθεσε η περιφέρεια.

Στο κείμενό του ο κ.Δεδούσης υποστηρίζει ότι η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας ήταν η μοναδική που δεν εκπόνησε μελέτη για τη συμμετοχή των δομών της στο πρόγραμμα που έβγαλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσακίρης για την επισκευή και συντήρηση των Κέντρων Υγείας, ενώ καταγγέλλει ότι οι τέσσερις σύμβουλοι της Φωκίδας ψήφισαν την πρόταση, παρότι η χρηματοδότηση για τα Κέντρα υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου ήταν μηδενική. Μάλιστα τους καλεί να δώσουν πειστικές απαντήσεις για τις πράξεις τους ή να παραιτηθούν.

Στο κείμενο αναφέρονται τα κάτωθι:

ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ   Ή  ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ

Πέρασαν δέκα ημέρες από τις επισημάνσεις της ΔΗΜ.Τ.Ο Δελφών για την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου Άμφισσας και ως αναμέναμε  δεν απαντήθηκε κανένα από τα δημόσια ερωτήματά μας.

Επανερχόμαστε σήμερα με αναλυτικά στοιχεία για τη μηδενική χρηματοδότηση εν μέσω πανδημίας των Κέντρων Υγείας Ιτέας και Λιδορικίου.

Η παρούσα ανοικτή επιστολή απευθύνεται σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους  του Νομού Φωκίδας και ζητάμε απαντήσεις.

Απαντήστε λοιπόν αν η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενίσχυσαν την υγεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας καθώς και αυτά της Στερεάς Ελλάδας με εκατομμύρια ευρώ.

Αν  η Κυβέρνηση δια του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη (από την Ιτέα)  και συγκεκριμένα με την ΑΔΑ 6ΥΥΛ465ΧΙ8-ΚΨ8/28-8-2019 αποφάσισε την Επισκευή – Συντήρηση των Κέντρων Υγείας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αν στην  συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας με αριθμό 23/29-1-2020  αποφασίστηκε η χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας της Στερεάς Ελλάδας.

Αν όλες οι περιφερειακές ενότητες ήτοι, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας και Ευρυτανίας, χρηματοδοτήθηκαν επειδή κατέθεσαν μελέτες για την επισκευή και συντήρηση των Κέντρων Υγείας.

Αν ισχύει πως ΜΟΝΟ η Αντιπεριφέρεια Φωκίδας ΔΕΝ κατέθεσε μελέτη για την επισκευή και συντήρηση  των Κέντρων Υγείας Ιτέας και Λιδορικίου.

Αν η χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ έρεε προς τα  Κέντρα Υγείας της Στερεάς Ελλάδας ως ακολούθως.

Πολυδύναμο ιατρείο Μαλεσίνας        900.000

Κέντρο υγείας Δομοκού         360.000

Κέντρο υγείας  Δυτικής Φραγκίστας   350.000

Κέντρο υγείας Ψαχνών           270.000

Κέντρο υγείας  Μακρακώμης 260.000

Κέντρο υγείας Στυλίδας          240.000

Κέντρο υγείας  Αταλάντης      180.000

Κέντρο υγείας Αλιβερίου       160.000

Κέντρο υγείας Μαντουδίου    150.000

Κέντρο υγείας Αμφίκλειας     150.000

Κέντρο υγείας Ιστιαίας           120.000

Κέντρο υγείας Καμένων Βούρλων     120.000

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΤΕΑΣ                            0 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ               0

Απαντήστε αν με βάση την αναλογία πληθυσμού η Φωκίδα ΔΕΝ χρηματοδοτήθηκε με  370.000 ευρώ από την αδιαφορία σας.

Αν  με 370.000 ευρώ θα γινόταν πλήρης ανακαίνιση των κέντρων υγείας Ιτέας και Λιδορικίου.

Αν  αυτά τα χρήματα θα ήταν μία οικονομική ανάσα για τους επαγγελματίες της Φωκίδας.

Αληθεύει πως το κέντρο υγείας της Δυτικής Φραγκίστας (χωριό στα Άγραφα) των 200 κατοίκων χρηματοδοτήθηκε με το αστρονομικό ποσό των 350.000 ευρώ;

Αληθεύει πως ο αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας ήταν γνώστης για την μηδενική χρηματοδότηση και παρ’ όλα αυτά ψήφισε αυτή την απόφαση;

Ποιες ενέργειες έκανε για την χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας ο περιφερειακός σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ, όντας Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου και άμεσος γνώστης τόσο της μηδενικής  χρηματοδότησης όσο και της αδιαφορίας,  ο οποίος στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση-καταγγελία εν  είδει ποιητικής συλλογής, προσπαθώντας να αποκομίσει πολιτικά οφέλη, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Φυσικά η απάντηση του περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν τεχνηέντως στην υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου της Άμφισσας και μόνο.

Γιατί απέκρυψε τη μηδενική χρηματοδότηση των  Κέντρων Υγείας Ιτέας και Λιδορικίου;

Μήπως γιατί την ψήφισε;

Γκάφα ολκής ή παλαιοκομματικά αριστερά πολιτικά παίγνια;

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι του κ. Γλέτσου και της κας Μπατζελή κατάλαβαν τι ψήφιζαν; Μάλλον κατάλαβαν πολύ καλά τι ψήφιζαν, όπως καταλάβαμε κι εμείς γιατί ψήφισαν τη μη χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας.

Παραθέτω λοιπόν απόσπασμα του πρακτικού του Περιφερειακού Συμβουλίου της 29ης Ιανουαρίου 2020 στο οποίο φαίνεται καθαρά πως υπερψηφίσατε κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι Φωκίδας τη ΜΗ χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας Ιτέας και Λιδορικίου.

                                            «   Αποφασίζει

Κατά πλειοψηφία, εγκρίνει την τροποποίηση του πίνακα υποέργων στο έργο της ΣΑΕΠ 066 με ΚΕ 2019ΕΠ06600026 και τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ - ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» του Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2020, σύμφωνα με στοιχεία του ανωτέρω πίνακα, ο οποίος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας απόφασης.

Κατά ψήφισαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας»

Υπέρ κατόπιν των διευκρινίσεων ψήφισε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Παράταξης «Ελεύθερη Στερεά», κ. Α. Β.

Κατά ψήφισε η Περιφερειακή Σύμβουλος της Παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα» κ. Ν.Π.»

ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΤΗ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ.

ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ.

ΚΑΤΑΤΑΞΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.

Αν ισχύουν τα  παραπάνω στο μείζον θέμα της υγείας όχι μόνο πρέπει να παραιτηθείτε άμεσα όλοι, αντιπεριφερειάρχης και  περιφερειακοί σύμβουλοι Φωκίδας αλλά πρέπει και να καταβάλετε τις 370.000 ευρώ που   ζημιώσατε τα Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδορικίου.

                                                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                    ΔΗΜ.Τ.Ο    ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

                                                                                 ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

                                                                                ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ   

 

 

 

orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών