"Υπεύθυνη για την υποχρηματοδότηση είναι η διοίκηση του νοσοκομείου"!

Τη διοίκηση του νοσοκομείου Άμφισσας “έδειξε” κατ ουσίαν ως υπεύθυνη της υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου από τα κονδύλια με τα οποία η Περιφέρεια ενισχύσει τιςς δομές υγείας της Στερεάς Ελλάδας η περιφερειακή Αρχή. 

Το θέμα που δημιουργήθηκε με την ακραία υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου από την περιφερειακή ενίσχυση, θέμα που ανέδειξε χθες το fokidanews, συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Ο Χρήστος Δούρος υπέβαλε επίκαιρη ερώτηση, με την οποία ζητούσε εξηγήσεις για το λόγο που η Φωκίδα αντιμετωπίζεται ως νομός “κατώτερου θεού”, όπως ανέφερε.

“Κανονικά όλοι σας δεν θα έπρεπε να πατάτε το πόδι σας στη Φωκίδα μετά την κατανομή των ποσών που κάνατε. Είναι η πολλοστή φορά που αντιμετωπίζετε το νομό με περιθωριακό τρόπο. Μήπως πρέπει να υποβάλουμε αίτημα να αλλάξουμε περιφέρεια και να πάμε αλλού;”, είπε μεταξύ άλλων και με εμφανή φόρτιση ο σύμβουλος Φωκίδας.

Απάντηση στον Αντιπρόεδρο της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου έδωσε κατ αρχάς ο Κώστας Μπακομήτρος. “Εμείς απλώς υλοποιήσαμε τις υποδείξεις της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, που κι εκείνη ακολούθησε με τη σειρά της τα αιτήματα της κάθε νοσοκομειακής δομής. Ό,τι μας ζήτησαν δώσαε, δεν διαχωρίσαμε τα νοσοκομεία της περιοχής σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας”, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα τα θέματα υγείας.

“Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να προβούμε σε διαχωρισμούς. Αλλοίμονο. Τα αιτήματα κάθε δομής δόθηκαν στην ΥΠΕ και μετά σε εμάς, που τα υλοποιήσαμε χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση. Τα πράγματα έγιναν όπως τα λέει ο κ. Μπακομήτρος. Και εμένα μου έκανε τρομερή εντύπωση το πόσα λίγα χρήματα δίνονται στο νοσοκομείο της ΄Άμφισσας, αλλά δεν μπορούμε να παρέμβουμε στις διοικήσεις και να τις αναγκάσουμε να πάρουν περισσότερα από όσα ζητάνε”, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Φάνης Σπανός.

“Δηλαδή, από όσα μας λέτε πρέπει να συμπεράνει κανείς ότι φταίει ο Υπεάρχης και ο Διοικητής του νοσοκομείου. Ξεκάθαρα”, σχολίασε ο Χ. Δούρος. “Θα προτιμούσα να αποφύγω αξιολογικέςς φράσεις όπως το “φταίει”. Εμείς, επαναλαμβάνω, υλοποιήσαμε τα αιτήματα των διοικήσεων, όπως μεταφέρθηκαν από εκείνες στην ΥΠΕ”, τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.  

 

 

 fokidanews.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών