Παναγιώτης Μέγκος : «Μην προχωρήσετε τώρα σε καμιά συμφωνία»

 




Π.Μέγκος με επιστολή του στο Δήμαρχο, που μοιράστηκε και στους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων , π


«Μην προχωρήσετε τώρα σε καμιά συμφωνία»

Τον κίνδυνο να ληφθεί μια λάθος απόφαση επισημαίνει ο επικεφαλής των Πολιτών στο Προσκήνιο κ. Παναγιώτης Μέγκος επιστολή του προς τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, την οποία κοινοποιεί προς όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων, ενώ τονίζει ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά συμφωνία με την οικογένεια, «αυτή την στιγμή ο Δήμος μέσω του Δημάρχου δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία συμφωνία», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα είναι ο πρώτος που αναλαμβάνει πρωτοβουλία να ενημερώσει το Βουλευτή, κοινοποιώντας την επιστολή στον κ. Μπούγα, αλλά και στο Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Δελμούζο, υποστηρίζοντας ρητά «νομίζω πως η γνωστοποίηση των προτάσεών μας για το χειρισμό της υπόθεσης στον Βουλευτή και Αντιπερειφεριάρχη του Νομού δεν χρειάζεται αιτιολόγηση».

Αναλυτικά στην επιστολή ο κ. Μέγκος αναφέρει τα εξής:

ΘΕΜΑ: Κατάθεση άποψης Αναφορικά με την υπόθεση της Πλατείας Θεάτρου, την δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου και τον τρόπο αντιμετώπισης του θέματος.

Κε Δήμαρχε κοι συνάδελφοι

Έπειτα από πρόσκληση του δημάρχου συναντηθήκαμε δύο φορές στο γραφείο του όπου μας ενημέρωσε ο ίδιος σχετικά με το θέμα της δέσμευσης των λογαριασμών του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ από τους Παπαθανασίου και ανταλλάξαμε απόψεις για τον τρόπο χειρισμού της αποδέσμευσης των λογαριασμών για να μπορέσει να λειτουργήσει ο Δήμος.

Έχουμε αυτή την στιγμή ως δεδομένα: 

1ο την δέσμευση (μπλοκάρισμα) κυρίως του λογαριασμού του Δήμου στην ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα,

2ο πως οι κληρονόμοι του Παπαθανασίου αμετάκλητα είναι ιδιοκτήτες της Πλατείας και επόμενα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους αναλογούν,

3ο την εκδίκαση του αιτήματος του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ στις 10/10 για προσωρινή αναστολή εκτέλεσης της απόφασης δέσμευσης των λογαριασμών του Δήμου από τους κληρονόμους Παπαθανασίου,

4ο την εκδίκαση της προσφυγής των Παπαθανασίου τον Νοέμβρη του 2019 εναντίον της απόφασης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που ακυρώνει την απόφαση του Νομάρχη Φωκίδας το 2000 που επικύρωνε την 2η Πράξη αναλογισμού για την Πλατεία Θεάτρου του 1995, όπου ο Δήμος ΔΕΛΦΩΝ θα πρέπει να παρασταθεί υπέρ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έλαβε την σχετική απόφαση και προσβάλλουν οι κληρονόμοι Παπαθανασίου,

5ο τους περίοικους της Πλατείας Θεάτρου όπου είναι άμεσα εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή και στους οποίους οι κληρονόμοι Παπαθανασίου έχουν αποστείλει ήδη σε ορισμένους επιστολές με το ποσό του αντίτιμου που τους οφείλουν ως παρόδιοι, ενώ σε μια περίπτωση που γνωρίζω προέβησαν και σε κατάσχεση λογαριασμού παρόμοια με αυτής του Δήμου.

Μετά όλα τα παραπάνω που ανέφερα και ισχύουν την παρούσα χρονική στιγμή, πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουμε πως ο χειρισμός της υπόθεσης αυτής είναι δύσκολος.

Ο λόγος που οι Παπαθανασίου επέλεξαν αυτή την στιγμή να μπλοκάρουν τους Τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου δεν είναι τυχαίος. Το περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί μέσα στο οποίο η δημοτική αρχή και ο Δήμος πρέπει να πάρει την Α ή την Β απόφαση είναι ασφυκτικό. Άρα η πιθανότητα και ο κίνδυνος μιας λάθους απόφασης είναι αυξημένη.

Έπειτα από πολύ σκέψη και ανάλυση των δεδομένων που έχουμε, έχω καταλήξει πως αυτή την στιγμή ο Δήμος μέσω του Δημάρχου δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να προχωρήσει σε καμία συμφωνία με τους κληρονόμους Παπαθανασίου και τον δικηγόρο/ ους που τους εκπροσωπούν.

Πιστεύω πως από την στιγμή που τους έχει γίνει κατανοητό πως ο Δήμος Δελφών, σέβεται την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου για το καθεστώς το ιδιοκτησιακό και την αποζημίωση που προκύπτει, δεν είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε αυτή την ώρα σε καμία συμφωνία και διαπραγμάτευση.

ΓΙΑΤΙ:

1ο Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ακυρώνοντας την σχετική Νομαρχιακή πράξη που αφορά την 2η Πράξη Αναλογισμού του 1995 έχει πάρει την μοναδική θετική απόφαση υπέρ του Δήμου Δελφών που υφίσταται σήμερα σχετικά με την υπόθεσή μας. Εάν ο Δήμος Δελφών έρθει στην όποια συμφωνία με τους κληρονόμους Παπαθανασίου, ουσιαστικά θα έχει πάρει θέση υπέρ τους στο επικείμενο δικαστήριο τον Νοέμβρη με την Περιφέρεια. Για ποιους λόγους θα πρέπει να γίνει η δίκη στο διοικητικό δικαστήριο, μπαίνοντας στην ουσία μιας απόφασης και τα παράγωγά της που είναι η αποζημίωση των κληρονόμων, όταν αυτή (την απόφαση) τα αντίδικα μέρη έχουν έρθει σε συμφωνία και την εφαρμόζουν. Με λίγα λόγια θα αυτοακυρωθούμε.

2ο Ο Δήμος Δελφών στην υπόθεση αυτή από την αρχή, πρέπει να έχει στο μυαλό του όταν μπει στα πρακτικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, τους περίοικους της Πλατείας. Ο κύριος λόγος είναι πως η ευθύνη για την κατάληξη της υπόθεσης αυτής αρνητικά για τα συμφέροντα του Δήμου, ανήκει αποκλειστικά στους διοικούντες του Καλλικρατικού Δήμου Δελφών.

Άρα δεν μπορεί πηγαίνοντας στην τελική διαπραγμάτευση να μη δει την υπόθεση αυτή συνολικά. Σε άλλη περίπτωση θα ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος αντιπαραθέσεων και δικαστικών αγώνων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Προς επίρρωση του 2ου λόγου σας καταθέτω απόσπασμα από σχετικό αίτημά μου στις 25/1/2016 προς το Τοπικό της Ιτέας με κοινοποίηση στον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χαράλαμπο Παναγιωτόπουλο που ιστορεί την υπόθεση ως το 2009. Μετά αρχίζουν οι αστοχίες, οι ολιγωρίες και οι καθοριστικά τραγικές αμέλειες από τον νέο Δήμο Δελφών.  

    « 10. Οι κληρονόμοι Παπαθανασίου στηριζόμενοι στην Πράξη Αναλογισμού 2/1995 προσφεύγουν όπως προβλέπεται στα αρμόδια δικαστήρια να οριστεί το ποσό αποζημίωσης για τα οικόπεδα της Πλατείας Θεάτρου που ισχυρίζονται πως είναι ιδιοκτησία τους. Το 2004 το Μονομελές Πρωτοδικείο Άμφισσας με την 17/2004 ορίζει τιμή, αλλά δεν αποδέχεται πως είναι ιδιοκτήτες. Τα στοιχεία που προσκομίζουν είναι ελλιπή. Το 2005 το Εφετείο Λαμίας με την 147/2005 απόφασή του, επίσης απορρίπτει το αίτημα αναγνώρισης ιδιοκτησίας της Πλατείας Θεάτρου. Τέλος ο Άρειος Πάγος με την 1593/2006 δεν κάνει δεκτό το αίτημα αναίρεσης που υποβάλλουν οι κληρονόμοι κατά της απόφασης του Εφετείου.

11. Στις 6/3/2009 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Άμφισσας συνδικάζει τις Αγωγές: α) 821/ΤΠ90/2007 10-9-2007 των κληρονόμων Παπαθανασίου κατά του Δήμου Ιτέας, β) 1204/ΤΠ141/2007  21-11-2007 του Δήμου Ιτέας κατά των κληρονόμων Παπαθανασίου γ) 155/ΤΠ16/2008 10-2-2008 των περιοίκων ως προσθέτως παρεμβαινόντων υπέρ του Δήμου. Αποφασίζει: Κύριος της Πλατείας Θεάτρου 100% είναι ο Δήμος Ιτέας από αμνημονεύτων χρόνων και δεν αποδεικνύεται στο Δικαστήριο πως οι κληρονόμοι Παπαθανασίου κατείχαν ποτέ ιδιοκτησία επί οικοπέδων της Πλατείας.»

Συνάδελφοι η υπόθεση αυτή έλαχε στην σημερινή δημοτική αρχή και σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για να τελειώσει η υπόθεση αυτή που είχε κακή εξέλιξη-κατάληξη για τον Δήμο μας. Πιστεύω πως αυτή την φορά θα πρέπει εμείς τουλάχιστον και η σημερινή διοίκηση του Δήμου να προσπαθήσουμε να μην υποπέσουμε σε νέα λάθη.

Νομίζω πως η γνωστοποίηση των προτάσεών μας για το χειρισμό της υπόθεσης στον Βουλευτή και Αντιπερειφεριάρχη του Νομού δεν χρειάζεται αιτιολόγηση.

Ο δημοτικός σύμβουλος

Για τους «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

Παναγιώτης Μέγκος

 

 Ημερομηνία δημοσίευσης:08/10/2019

  Πηγή: Έντυπη έκδοση ΩτΦ

 orafok.gr

 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών