10 χρόνια αγώνας για μία ράμπα ΑμεΑ στο Μαιαμι της Ιτέας

https://pics.imgrapid.com/ereportaz/wp-content/uploads/2020/08/jkklk.png


Η λέξη Μαϊάμι παραπέμπει σε κάποιον επίγειο παράδεισο αλλά αυτός ο επίγειος παράδεισος κάνει διακρίσεις και είναι απαγορευμένος για τα άτομα με αναπηρία!

Οι Δελφοί και το μαντείο τους έχουνε χαρακτηριστεί ομφαλός της γης. Σε αυτό το ιερό μέρος κοντά η μοναδική παραλία η οποία δέχεται υπό κανονικές συνθήκες ορδές τουριστών για να επισκεφθούν το μαντείο των Δελφών βρίσκεται στην Ιτέα, η οποία ανήκει στον Δήμο Φωκιδος.
Στήν Ιτέα λοιπόν στην κεντρική αμμουδερή παραλία που λέγεται Μαϊάμι και που έρχονται κρουαζιερόπλοια (σε κανονικές συνθήκες τουρισμού- όχι τώρα στην εποχή της πανδημίας ) για να μεταφέρουν ηλικιωμένους και μεσήλικους ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης που θέλουν να δουν από κοντά αυτό τον ιερό τόπο και το ιερό μαντείο με τους χρησμούς της Πυθίας, η παραλία διαθέτει γαλάζια σημαία παρότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για γαλάζια σημαία αφού τα άτομα με κινητικά προβλήματα δεν έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.
Τον αγώνα της για να τοποθετηθεί μία ράμπα ΑμεΑ στην παραλία Μαϊάμι της Ιτέας δίνει εδώ και 10 χρόνια η Βάσω Μαρακα, πρόεδρος της πανελληνιας ομοσπονδίας ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας ΠΟΑΜΣΚΠ η οποία τυγχάνει να παραθερίζει και στην συγκεκριμένη περιοχή.
Πιστός συμμαχος της όλα αυτά τα χρόνια ο Χάρης Μαρκάτος που έχει δικό του ραδιοφωνικό σταθμό στην Άμφισσα και μέσα από τις εκπομπές του και τα προγράμματα του φωνάζει για να τοποθετηθεί μία ειδική ράμπα ώστε να έχουν πρόσβαση και οι άνθρωποι με αναπηρία στο ευεργετικό θαλασσινό μπάνιο.
Όπως μας λέει η Βάσω Μαρακα: «η ράμπα Seatrack ου Πανεπιστημίου Πατρών Κοστίζει 35.000 ευρώ. Είχαν βάλει γαλάζια σημαία στην παραλία παρότι δεν υπήρχε ράμπα. Αν διαβάσετε τις προϋποθέσεις για να τοποθετηθεί γαλάζια σημαία σε μία παραλία θα δείτε ότι μία από τις βασικές προϋποθέσεις είναι να έχουν όλοι πρόσβαση στη θάλασσα και ειδικα τα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Ειδικά για την παραλία της Ιτέας οπου υπό φυσιολογικές συνθήκες τουρισμού δέχεται τόσο πολύ μεγάλο όγκο τουριστών για τους Δελφούς και το μαντείο των Δελφών, η ράμπα είναι απαραίτητη.
Για όλους εμάς τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση η σκλήρυνση κατά πλάκας το κολύμπι είναι φάρμακο και το ίδιο ισχύει για όλους τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. Είχαμε κάνει διαμαρτυρίες παντού στον Δήμο Φωκιδος, στην οργάνωση με τις γαλάζιες σημαίες σε όλους, το 2013 ανοίξαμε και μία ιστοσελίδα με τίτλο «ο δρόμος δε γίνεται μόνος του» λέει η Βασω Μαρακα.
Και συνεχίζει:
«Όπως θα δεις στις φωτογραφίες που στέλνω είχαν ευαισθητοποιηθεί δήθεν οι τοπικές αρχές και είχανε ξεκινήσει με προχειρότητα κάποια έργα, τα οποία δεν ολοκληρώθηκαν πότε. Ηρθαν εδώ οι επίσημοι βγάλανε φωτογραφίες και μείνανε τα τσιμέντα και τα σίδερα, έμεινε το έργο στη μέση. Ολη αυτή η κινητοποίηση έγινε για να έρθει η αντιδήμαρχος εκείνης της εποχής και να βγάλει τις φωτογραφίες
Ήλθον ειδον απήλθον!!!!
Ήρθε λοιπόν η κυρία αντιδήμαρχος είδε τα έργα είδε τα τσιμέντα είδε τα πρόχειρα σίδερα φωτογραφήθηκε μαζί τους και απήλθε. Πέρασε ο χειμώνας σκούριασαν τα σίδερα έγιναν παγίδες για τους διερχόμενους και Κάποιοι άνθρωποι κινδύνεψαν πάνω στις σκουριασμένες κουπαστές να χτυπήσουν άσχημα.
Εγώ συνέχισα να τους ενοχλώ ενώ πρώτοαπ’ όλα τους «έκραξε» στην κυριολεξία το Λιμενικό Σώμα για το γεγονός ότι άφησαν τη δουλειά στη μέση.
Ο νυν δήμαρχος ο Φωκίδος υποσχέθηκε τον Οκτώβριο στις εκδηλώσεις του (Εν Δελφοίς εστίν ο τόπος) ότι είναι ευαισθητοποιημένος και θα τοποθετήσει την ράμπα Seatrack. Και εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και να υπογραμμίσουμε με κάθε τρόπο ότι Tην περασμένη εβδομάδα ράμπα ΑμεΑ έβαλαν τα Αντίκυρα και η Παραλία Διστόμου, τα οποία είναι Είναι δίπλα στην Ιτέα, αλλα ανήκουν όμως στο Νομό Βοιωτίας.
Ο νομός Βοιωτίας φαίνεται από τα έργα του ότι στηρίζει τα άτομα με προβλήματα κίνησης ενώ ο νομός Φωκίδος εξακολουθεί να μας γύρνα την πλάτη.....» δηλώνει απογοητευμένη Βάσω Μαρακα αλλα είναι γεννημένη αγωνίστρια και δε σκοπεύει να το βάλει κάτω μέχρι το Μαϊάμι να αποκτήσει ράμπα ΑμεΑ!!!!

 Η Alexia Svolou είναι με την Vaso Maraka.
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών