Η Άγκυρα παίζει ψυχολογικά παιχνίδια για να προκαλέσει φθορά και κόπωση στην Αθήνα

Η Άγκυρα παίζει ψυχολογικά παιχνίδια για να προκαλέσει φθορά και κόπωση στην Αθήνα
H Τουρκία διοργανώνει μεγάλες... αποβάσεις απέναντι από το σύμπλεγμα των Οινουσσών την στιγμή που ο Ιμπραχήμ Καραγκιούλ θέτει το «ρητορικό» ερώτημα για το τι θα συμβεί αν... βυθιστεί ελληνικό πολεμικό πλοίο ενώ καθημερινά έχουμε παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά και την ίδια στιγμή ελικόπτερα και πλοία περιτριγυρίζουν το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Όλα αυτά συνολικά περιλαμβάνονται στο πλαίσιο μιας μεγάλης τουρκικής ψυχολογικής επιχείρησης κατά της Ελλάδας για να προκαλέσουν κόπωση στην χώρα από την παρατεταμένη ετοιμότητα.
Μια ετοιμότητα η οποία εάν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θεωρούν στην Άγκυρα ότι θα εξαντλήσει τους ελληνικούς πόρους.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι Τούρκοι επέλεξαν αυτήν την περίοδο να κλιμακώσουν τις προκλήσεις. Ξέρουν ότι η Ελλάδα περιμένει πως και πως τα έσοδα από την φετινή τουριστική σεζόν η οποία ήδη έχει ξεκινήσει και βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της.
Με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Άγκυρα η γειτονική χώρα δεσμεύει την περιοχή του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο και τις Οινούσσες για να διεξάγει αποβατική άσκηση.
Είναι η άσκηση EFES 2018 την οποία θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι χωρών από το ΝΑΤΟ, αλλά και από άλλες χώρες εκτός της Συμμαχίας
Της ΝΟΤΑΜ είχαν προηγηθεί υπερπτήσεις τουρκικών F - 4 πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά.
Συνολικά χθες είχΜΕ έντεκα παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό και στο Κεντρικό Αιγαίο, ενώ υπήρξε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Τα έξι τουρκικά αεροσκάφη (δύο F-16 και τέσσερα F-4 που πετούσαν σε σχηματισμούς των δύο) προχώρησαν και σε έξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Δύο από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ μεταξύ των 11 παραβιάσεων, ήταν οι υπερπτήσεις του ζεύγους των F-4 πάνω από τη νήσο Παναγιά και τις Οινούσσες.
Αναλύοντας ένα παράξενο «σενάριο πολέμου», η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας στο Αιγαίο με σκοπό να πληγεί η κυβέρνηση Ερντογάν.
Ο στενός σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καραγκιούλ  αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αν γίνει κάποιο ατύχημα, «ας πούμε το τουρκικό ναυτικό να βυθίσει μια ελληνική πυραυλάκατο ή ένα ελληνικό πλοίο» και ξαφνικά όλες οι χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ να δημιουργήσουν ένα κοινό μέτωπο εναντίον της Τουρκίας
Το δημοσίευμα κάνει ειδική αναφορά στην κατάρριψη του Ρωσικού πολεμικού Αεροσκάφους το 2015 από Τουρκικό μαχητικό, στα σύνορα με τη Συρία καθώς υπενθυμίζει ότι αυτό το περιστατικό είχε στη συνέχεια αποδοθεί σε Γκιουλενιστες αξιωματικούς από Τούρκους αξιωματούχους και υποστηρίζει ότι κάποιος επίσης Γκιουλενιστής θα μπορούσε να βυθίσει προβοκατόρικα ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο για να δημιουργήσει κρίση στο Αιγαίο.

 http://www.pronews.gr/
 12/04/2018
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών