Γ.Βαρουφάκης: «Ας με πάνε στο Ειδικό δικαστήριο - Θα είναι ευκαιρία να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια»

 
Για όσους του καταλογίζουν ευθύνες για την διαχείριση της κρίσης όσο ήταν υπουργός Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε δελτίο ειδήσεων ότι : «Ας με πάνε στο Ειδικό δικαστήριο αν «κοτάνε». Θα είναι μεγάλη ευκαιρία να ακουστεί επιτέλους η αλήθεια».


Ενώ για τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε η Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή εκείνο το διάστημα, ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι «ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε την δραχμή είναι να την φοβόμαστε λιγότερο από το κλείσιμο αυτής της αξιολόγησης».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πολιτική που ακολουθεί αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση απέναντι στους θεσμούς είναι το ίδιο σενάριο που βλέπουμε από το 2010 και που εκφράζεται συνοπτικά με τη φράση: «Καλύτερα μια κακή συμφωνία τώρα παρά μια καλύτερη στο μέλλον».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε αρκετές φορές ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης αυτήν την στιγμή θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα, αφού η παγίωση του πλεονάσματος του 3,5% θα ισοπεδώσει τον ιδιωτικό τομέα. «Αν κλείσει η αξιολόγηση θα υπάρξει νέα συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα, έτσι ώστε η Μέρκελ να πετάξει το μπαλάκι στον επόμενο καγκελάριο», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά με τον δρόμο του «όχι» και ποια θα ήταν η επόμενη κίνηση εάν ο Αλέξης Τσίπρας είχε ακολουθήσει τις δικές του συστάσεις μετά το δημοψήφισμα, ο πρώην ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε ότι, σε αυτό το υποθετικό σενάριο, η κυβέρνηση θα πήγαινε με τις δικές της προτάσεις στους θεσμούς, μεταξύ των οποίων το 1,5% πρωτογενές πλεόνασμα, η μείωση φόρων, και η αναπτυξιακή τράπεζα.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τότε είχε μιλήσει για παράλληλο σύστημα πληρωμών, όχι παράλληλο νόμισμα, ενώ για το εάν η κυβέρνηση γνώριζε ότι το δημοψήφισμα θα έκλεινε τις τράπεζες, επισήμανε ότι ήταν βεβαίως γνωστό, αφού ο ίδιος ο Σόιμπλε είχε απειλήσει με το κλείσιμό τους.

 http://www.pronews.gr

20:49
14/03/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών