Σχολικά γεύματα: Η Θ.Φωτίου εξαγγέλλει - η κυβέρνηση αδιαφορεί για 3,1 ευρώ από ΕΕ για διανομή φρούτων σε Σχολεία

 
Mόλις λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου τους άξονες του σχεδιασμού του υπουργείου, για την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας, που κεντρική θέση επιδιώκεται να κατέχουν τα  ''σχολικά γεύματα'', αποκαλύπτεται ότι η ελληνική κυβέρνηση αδιαφόρησε να αξιοποιήσει πρόγραμμα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης για δωρεάν υγιεινής διατροφής  με διανομή φρούτων και λαχανικών σε σχολεία της χώρας μας!

Σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Φωτίου, το μέτρο  για τα σχολικά γεύματα είναι σημαντικό, γιατί στοχεύει στην απεχθέστερη και βλαπτικότερη πλευρά της παιδικής φτώχειας, τον υποσιτισμό, καθώς και στη σχολική διαρροή και τη μειωμένη σχολική απόδοση, που παρατηρείται ιδιαίτερα σε φτωχά παιδιά.
Ωστόσο χθεσινό άρθρο του κ Γιώργου Κουκουβιτάκη στο Pronews.gr  αναδεικνύει μια παράλειψη - το λιγότερο- της ελληνικής κυβέρνησης που είχε θύματα όχι μόνο την διατροφή μαθητών άξιας 3,1 εκ. ευρώ για την περίοδο 2015-2016, αλλά και ισόποση απώλεια εισοδημάτων από Ελληνες αγρότες!
Όπως αναφερεται στο άρθρο φαίνεται απίστευτο αλλά η χώρα μας, η Ελλάδα, ήταν η μοναδική χώρα της ΕΕ που δεν απορρόφησε ούτε ένα ευρώ από τα 3.100.000 που αντιστοιχούσαν στην Ελλάδα, ενώ η Βουλγαρία, η Ουγγαρία και η Λιθουανία απορρόφησαν όλα τα κονδύλια που προορίζονταν για αυτές, η Κύπρος απορρόφησε το 85% και η Κροατία το 97%...
Oπως σχολιάζει ο αρθρογράφος μια σοβαρή κυβέρνηση θα άρπαζε την ευκαιρία και θα την αξιοποιούσε ποικιλοτρόπως. Πρώτον θα ενέτασσε το πρόγραμμα, στην ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών που διαμαρτύρονται από τα νέα δεδομένα των φορολογικών επιβαρύνσεων και των ασφαλιστικών εισφορών. Με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να αναπληρώσει ένα αξιοσέβαστο ποσό από όσα διαθέτει στα πολυδιαφημισμένα από το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχολικά γεύματα σε φτωχούς μαθητές, σε διάφορα σχολεία. 
Δεύτερον, πέραν της δυνατότητας να ρίξει σε άλλα κοινωνικά προγράμματα τα 3,1 εκ. ευρω, έχασε την ευκαιρία να διαπαιδαγωγήσει και να ενθαρρύνει τις καλές διατροφικές συνήθειες στους νέους και να προωθήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής που θα απαντά στην υψηλή παιδική παχυσαρκία και στα προβλήματα που δημιουργεί στην ενήλικη ζωή.
 http://www.pronews.gr/

13:00
14/03/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών