ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Η αξίωση των 180 είναι παγίδα

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Ο Πάνος Σκουρλέτης αποφάνθηκε. Μια και τα μέτρα, που συζητιούνται με την τρόικα, ξεπερνούν τον Αύγουστο του 2018 πρέπει να υπερψηφιστούν από 180 βουλευτές.
Αντέδρασε το σύνολο της αντιπολίτευσης: «Εμείς, σωσίβιο της κυβέρνησης του Αλέξη δεν θα προσφέρουμε». Δεν ξέρω, αυτή τη στιγμή, ολόκληρο το σκεπτικό της αρνητικής αντίδρασης των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αλλά, για να εξηγηθούμε!

Τα μέτρα, που συζητάει η κυβέρνηση με την τρόικα, είναι δικής της ιδιοκτησίας. Μόνη της τα σκαρφίστηκε. Μόνη της τα διαπραγματεύεται. Δεν ενημερώνει κανένα μας. Και είναι δικό της φταίξιμο η σημερινή μας κατάντια.
Το Δεκέμβριο του 2014 η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά παζάρευε την οριστική έξοδο από το μνημόνιο με μέτρα ύψους ενός με ενάμισι δις ευρώ. Και αυτό ανατράπηκε από τον Αλέξη με την ανήθικη μέθοδο κατάχρησης της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου της Δημοκρατίας.
Δεν υπάρχει καμιά ηθική βάση για την αντιπολίτευση για να στηρίξει μια οικονομική πολιτική, που μας οδήγησε στα βράχια. Από δικά μας σφάλματα και εγκλήματα.
Κάποιοι, ενδεχομένως θα διατυπώσουν αντιρρήσεις. Μήπως, με αυτή την άρνηση της αντιπολίτευσης για να συμπράξει με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα οδηγηθεί η χώρα μας σε πτώχευση;
Πρόκειται για μια καλοστημένη παγίδα. Φυσικά και θα πέσει η κυβέρνηση, αν δεν εξασφαλίσει την πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Η νέα, όμως, κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές, δεν θα έχει ιδεοληψίες. Δεν θα υβρίζει και θα λασπολογεί σε βάρος των εταίρων και των εκπροσώπων τους. Θα έχει δικό της πρόγραμμα.
Και, κυρίως, δεν θα έχει τυχοδιώκτες ανάμεσά της. Και, θα έχει τη στρατηγική.
Κάποιοι άλλοι μπορούν να διατυπώσουν κάποιες πρόσθετες ενστάσεις.
Γιατί, τότε, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στήριξαν την καταρρέουσα κυβέρνηση του Αλέξη το καλοκαίρι του 2015; Και, γιατί να μην επαναλάβουν αυτή τη στήριξη;
Η απάντησή είναι απλή. Τότε ο κίνδυνος της άμεσης χρεωκοπίας της χώρας ήταν υπαρκτός. Ο Γιάνης Βαρουφάκης με τις επιπολαιότητες και τους τυχοδιωκτισμούς του είχε «στεγνώσει» όλα τα κρατικά ταμεία.
Και κάτι που θα βγει ιστορικά. Κάποιοι συγκεκριμένοι παράγοντες του δημόσιου βίου παγίδεψαν την αντιπολίτευση. Πως; Διαβεβαιώνοντας τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη, 14.03.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών