ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Κάτι κρύα Ολλανδικά αστεία

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Δεν ξέρουμε ποιον να πρωτοπιστέψουμε! Τον Τσακαλώτο; Τον Τζανακόπουλο; Ή ποιον άλλον;
Ο μεν Τσακαλώτος μας προετοιμάζει εδώ και καιρό πως θα έχουμε μείωση του αφορολογήτου και κάποιο κούρεμα! Ο Τζανακόπουλος μας τις έχει απαγορέψει κάτι τέτοιες μαύρες σκέψεις.
Και πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση; Μας βιάζει όλους! Όλοι περιμένουμε να πάρουμε ρευστότητα από τη ρευστότητα που θα παραχωρήσει ο Ντράγκι στις ελληνικές τράπεζες. Φυσικά! Όνειρα!

Αν πιστεύαμε μόνο τον Πρωθυπουργό, τότε από τις 5 Δεκεμβρίου του 2016 θα περιμέναμε στα γκισέ των τραπεζών να πάρουμε κάποια ευρώ από αυτά που θα μας έστελνε ο σύντροφος Ντράγκι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Μα, όντες ξεχασιάρηδες, περιμέναμε κάπου προς το τέλος του περασμένου Γενάρη. Δεν χάσαμε το κουράγιο μας και στείλαμε τα όνειρά μας να μας περιμένουν στις 20 του Φλεβάρη. Δυστυχώς και αυτή τη φορά ο Ντάισελμπλουμ μας επεφύλαξε ένα από τα κρύα Ολλανδικά αστεία. Δεν θα έχουμε λύση ως τις 20 του Φλεβάρη: απλώς δεν προλαβαίνουμε! Και αν πιστέψουμε σοβαρές δημοσιογραφικές πηγές, τότε η αξιολόγηση θα χρειαστεί και μερικούς ακόμα μήνες!
Κάτι που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης φαίνεται να αγνοεί. Αλλιώς δεν θα δήλωνε, κατά την παρουσίαση βιβλίου καλού του φίλου: «Οι προϋποθέσεις για συμφωνία υπάρχουν … Στις 20 Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρξει συμφωνία είτε δρομολόγηση συμφωνίας σε ορατό χρόνο. Δεν μπορεί η συμφωνία για την Ελλάδα να εμπλακεί στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών».
Λογικές και φρόνιμες σκέψεις από ένα φρόνιμο πολιτικό. Το πρόβλημα, βέβαια, είναι ότι ο άνθρωπος αυτός δεν εισακούεται. Ούτε συμμετέχει στον σκληρό πυρήνα εκείνων που διαμορφώνουν την κυβερνητική πολιτική!
Το ακόμη οξύτερο πρόβλημα συνίσταται στη παθογένεια της σημερινής πραγματικότητας. Δεν υπάρχει στρατηγική από την πλευρά της Κυβέρνησης. Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι επιθυμεί. Ένας άξονας είναι σταθερός. Εκείνος της επικοινωνιακής πολιτικής. Με άλλα λόγια: το πολιτικό κόστος. Αυτό για το οποίο κατηγορούσαμε και τους περισσότερους παλιούς πολιτικούς.
Κάποιος στο διαδίκτυο επιμένει να με ρωτά τι θα βγάλουν οι επόμενες ημέρες; Θα υπογράψουν ότι τους πουν και αξιώσουν. Για να μείνουν όσο μπορούν πιο πολύ στην εξουσία.
Εκτός αν κάποιος από την παρέα τους, του πείσει ότι δεν θα δουν άσπρη μέρα τον επόμενο χρόνο. Όχι και τόσο μακριά!

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 15.02.2017


Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών