ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ζούμε με… παρατάσεις

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απειλούμεθα συνεχώς με Grexit. Άλλοτε η απειλή είναι πραγματική. Και την εννοούν. Άλλοτε είναι ένα διαπραγματευτικό όπλο από την άλλη μεριά.
Αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει. Όχι γιατί θα σπάσουνε τα νεύρα μας. Ούτε γιατί πρέπει επιτέλους να γίνουμε κανονικοί άνθρωποι. Να παραμείνουμε κανονικοί άνθρωποι. Και να μας αντιμετωπίζουν ως κανονικούς ανθρώπους.

Για άλλο λόγο πρέπει στην ιστορία αυτή να μπει τελεία και παύλα. Γιατί δεν πρόκειται να εισέλθουμε σε μια τροχιά ανάπτυξης. Πρέπει, επιτέλους, να μπορούμε να προγραμματίζουμε τα επόμενα χρόνια της ζωής μας. Τους επόμενους μήνες. Να ξέρουμε αν πρέπει να φτιάξουμε καινούργιες δουλειές. Και να προσλάβουμε σε αυτές κάποιους συνανθρώπους μας. Για να μη βουλιάζουνε στους βάλτους της απελπισίας.
Πρέπει να βάλουμε τελεία και παύλα χωρίς αποσιωπητικά. Γιατί τα παιδιά μας πρέπει να μείνουνε στη χώρα μας. Γιατί στη χώρα αυτή έχουμε επενδύσει τόσα πολλά. Όχι μόνο εμείς προσωπικά. Αλλά και οι πατεράδες μας. Και τόσες γενιές προγόνων μας.
Δεν ανήκω σε εκείνους που δεν είναι υπερήφανοι στη χώρα αυτή. Καμαρώνω για τη χώρα αυτή.
Καμαρώνω για τους ανθρώπους και τα έργα τους και τα δημιουργήματά τους. Και θέλω αυτή την περηφάνια να την περάσουμε στις νέες γενιές. Το ξέρω. Τα νέα παιδιά δεν μαζεύονται. Σαν να σιχαίνονται τα χώματα αυτά. Σαν να περιφρονούν τους ανθρώπους της Ελλάδας. Σαν να μην πιστεύουν ότι υπάρχει κάποια μοίρα για τον τόπο αυτό.
Αχ, πέρασε κι αυτό το σαββατοκύριακο. Και τι δεν ακούσαμε! Και τι δε διαβάσαμε!
Πολύ μπαρουτοκαπνισμένους τους βλέπω τους συντρόφους στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Είδα και άκουσα τον Τσακαλώτο να ξιφουλκεί ενάντια στο ΔΝΤ. Μα δεν ήταν ο Ευκλείδης που παρακαλούσε το ΔΝΤ τον Ιούλιο του 2015 να παραμείνει στο πρόγραμμα; Ακούσαμε και τον Αλέξη του δεκαπενταμελούς να απαιτεί από τη Μέρκελ να διώξει το Σόιμπλε. Για να τα μαζέψουμε όλα μαζί! Θα διώξουμε τον Σόιμπλε από τη Γερμανία της Μέρκελ. Και τότε ποιος θα μείνει; Θα μας δανείζουν οι Ποδέμος; Ή οι Ουκρανοί φίλοι μας; Με τους οποίους τα βρήκαμε στην αναίδεια και στην απρέπεια.
Τελικά θα ζούμε μόνο με παρατάσεις. Καθόλου με μια κανονική ζωή;

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη, 14.02.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών