Νήσος Παναγιά: Εθνοφύλακες απαντούν με πραγματικά πυρά στις προκλήσεις της Τουρκίας (φωτό)

 
ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ της Μαρίνας Νικολάκη
Πολύ ηχηρό μήνυμα για το αξιόμαχο των Ταγμάτων Εθνοφυλακής αλλά και την αποφασιστικότητα τους να προασπίσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε μια περίοδο που η τουρκική προκλητικότητα έχει φτάσει στο πικ της, έδωσαν την Τετάρτη 30 εθνοφύλακες με άσκηση  που χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά στην ακριτική περιοχή της Παναγίας Οινουσσών.
Να σημειωθεί, ότι στην περιοχή της Ν. Παναγιάς η Άγκυρα εκδηλώνει το τελευταίο διάστημα την προκλητικότητα της με συνεχείς υπερπτήσεις από τα Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. 
Η άρτια εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων σε αυτή την «εκρηκτική» περίοδο, επιβεβαιώθηκαν κατά την διάρκεια βολών με πραγματικά πυρά που διενήργησε το Τάγμα Εθνοφυλακής της 96 ΑΔΤΕ «Χίος» στην ακριτική περιοχή της Παναγίας Οινουσσών.
Οι 30 εθνοφύλακες ξεκίνησαν στις 09:00 το πρωί από το 3ο ΕΤΕΘ στη Λαγκάδα και με τα σκάφη των πεζοναυτών έφθασαν εντός 10 λεπτών στην ακριτική Παναγιά. Η άσκηση περιελάμβανε βολές με πραγματικά πυρά με όπλα G3, MG3, 50άρι M2 Browning και αντιαεροπορικές βολές εντός του κόλπου της Παναγιάς. Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Ξεχωριστή, όπως σημείωσαν οι συμμετέχοντες στην άσκηση στον «Πολίτης της Χίου», ήταν η συμβολή του Μηχανικού της 96 ΑΔΤΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε σκληρά ώστε να δημιουργηθούν δρόμοι και περάσματα στη βραχονησίδα, κάτι που διευκολύνει πλέον σημαντικά όσους υπηρετούν στο ακριτικό φυλάκιο.
Τη νήσο Παναγιά κοντά στις Οινούσσες, στοχοποιούν πλέον μετά τα Ίμια, οι Τούρκοι, κάτι που βέβαια είχαν κάνει και στο παρελθόν.
Τρεις τουρκικές ακταιωροί παραβίασαν πριν λίγες ημέρες τα χωρικά μας ύδατα στην περιοχή και αγκυροβόλησαν μάλιστα σε απόσταση ενός μιλίου από το νησάκι.
«Παρατηρείται έντονη υπερκινητικότητα των Τούρκων στην περιοχή της νήσου Παναγιάς. Το περιστατικό το παρακολουθεί πάντα με ιδιαίτερη προσοχή και αποφασιστικότητα η ελληνική ακτοφυλακή», σχολίασαν πηγές του Λιμενικού Σώματος.
«Η Ελλάδα έχει πλέον σοβαρούς και προφανείς λόγους να διατηρεί στρατιωτική δύναμη υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, τόσο για την αντιμετώπιση των υφισταμένων απειλών, όσο και των εν δυνάμει απειλών», τόνισε από την πλευρά του, ο υπουργός εθνικής άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
Αυτές οι απειλές οδήγησαν την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας να επιταχύνει την ενίσχυση της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Η Άγκυρα συνεχίζει πάντως να συνδέει τις προκλήσεις στο Αιγαίο με τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.
Επιπλέον, τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει δεσμεύσει δύο περιοχές στο Κεντρικό Αιγαίο για έρευνες, αλλά προς το παρόν βρίσκεται εντός τουρκικών υδάτων.
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:19:40
16/02/2017
 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών