ΔΡ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΡΟΥΓΟΣ : AYTOΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ.!!!

 
AYTOΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ . ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ. ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ. ΜΕ ΤΙΜΑ Η ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦ ΟΤΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΒΑΥΑΡΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.
Από τη θέση που κατέχει σήμερα, ο στρατηγός Μάτις έχει το γενικό πρόσταγμα στις ισχυρότερες
ένοπλες δυνάμεις του κόσμου με διαφορά από τον δεύτερο και απασχολεί γενικότερα περί το 1,5 εκατομμύριο άτομα στις τάξεις του. Άρα είναι θεωρητικά και πρακτικά ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο.
Ωστόσο, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι δεν την «ψώνισε» ούτε τώρα. Πάντα ήταν γνωστός για την αφοσίωση στους στρατιώτες του και έγραψε τη δική του λαμπρή ιστορία κατά τη σταδιοδρομία του. Σκληρός όπου έπρεπε για να βγαίνει η δουλειά, αλλά δίκαιος και πάντα έδινε το καλό παράδειγμα.
Όπως στο Αφγανιστάν όπου πήγαινε κουβαλούσε ολόκληρο το φορτίο μόνος του αρνούμενος να μετατρέψει κάποιον υπασπιστή σε υποζύγιο, έτσι κάνει και σήμερα όπως δείχνει και η φωτογραφία που έγινε αντικείμενου ευνοϊκού σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εισερχόταν στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στη Νότια Κορέα, ένα ταξίδι 18 και πλέον ωρών…
Πάντα ταπεινός στην παρουσία του και μετριοπαθής στην προσέγγισή τους, αποφεύγοντας συστηματικά τις υπερβολές. Πάντα ήταν όμως ατρόμητος και εργαζόταν όλη την ημέρα για να φέρει σε πέρας την αποστολή του και δεν δίσταζε να κάνει αυτό που θεωρούσε πάντα σωστό, αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή του…
Λίγη από αυτή τη σοφία να εφαρμόσει στα νέα του καθήκοντα, έχει τη δυνατότητα να κάνει τον κόσμο πιο ασφαλή, διότι ξέρει να συνεννοείται, ενώ πάντα επέλεγε να έχει προσωπική σχέση με τους υφισταμένους του, ποτέ δεν ήταν αποστασιοποιημένος. Όλα δείχνουν ότι ακολουθεί τα ίδια βήματα και ως «αφεντικό» του Πενταγώνου.
Μπορεί να θεωρούν πολλοί ότι ο Τραμπ είναι «για δέσιμο», η κρίση και η έμπνευσή του όμως για να στελεχώσει το πιο απαιτητικό -ίσως- πόστο σε μια αμερικανική κυβέρνηση, δείχνει να λειτούργησε πολύ καλά και τα αποτελέσματα θα τα δει στην πράξη.
Στην Ιστορία έχει μείνει ένα ελάχιστα γνωστό περιστατικό, όταν όντας ταξίαρχος των Πεζοναυτών, «συνελήφθη» από στρατηγό να κάνει υπηρεσία μαζί με τους στρατιώτες του, διότι γνώριζε ότι νεότερος αξιωματικός από αυτόν είχε οικογένεια που τον περίμενε και δε δίστασε να τον αντικαταστήσει για να τον στείλει στα παιδιά του και τη γυναίκα του.



Athanasios Efstathios Drougos
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών