Δημήτρης Τσαγκάρης : ΕΥΦΥΩΣ !

 η εικόνα προφίλ του Δημητρης Τσαγκαρης
Άρθρο μου στην ΑΓΟΡΑ 14/1/17
Ο κ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, από το 2013, σημείωνε στην εγκύκλιο οδηγία του 762/12-2-2013 : “…..οποιαδήποτε κατάθεση δεν είναι φορολογικά ελεγκτέα, ως φοροδιαφυγή..” και τόνιζε, με την υπ αριθ. 2 γνωμάτευση του, τα περί "μη αναδρομικότητας" στην εφαρμογή διατάξεων του Νόμου.

Από το 2010 αρθρογραφούμε για τον παραλογισμό στα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για «φοροδιαφυγή» ή και «ξέπλυμα χρήματος» με αναδρομικούς φοροελέγχους σε διάφορες λίστες, πέραν της 10ετίας, και για λόγους παραγραφής αλλά κυρίως και για λόγους που σχετίζονται με την, τότε, κρατούσα φοροτεχνική και τραπεζική αντίληψη και πρακτική.
«Προχθές» και η 3820/16 του ΔΕφΑ :
1.«…Τα στοιχεία των τραπεζικών καταθέσεων του φορολογούμενου στις ημεδαπές τράπεζες ευρίσκονταν ανά πάσα στιγμή στη διάθεση του φορολογικού ελέγχου .... κλπ .... δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως στοιχεία τα οποία δεν είχε υπόψη ο έφορος κατά τον αρχικό έλεγχο..., δεν μπορούν να θεωρηθούν «συμπληρωματικά» φορολογικά στοιχεία κατά την έννοια του αρθρ. 68, παρ 2 του Κ.Φ.Ε. .... »
2. «.... ούτε η εικοσαετής παραγραφή του αρθρ 36, παρ 3 του Ν. 4174/13 μπορεί να εφαρμοστεί αφού το δικαίωμα του Δημοσίου έχει παραγραφεί μέχρι τις 31/12/2013 δηλαδή πριν την έναρξη ισχύος του εν λόγω νόμου…»
Ευφυώς πράτων λοιπόν ο ΓΓΔΕ κ. Γ. Πιτσιλής «αναδιατάσσει» τους ελέγχους των υπηρεσιών του στοχεύοντας περισσότερο στην τελευταία 5ετια
( 2012-2016 ) ..

 Δημήτρης Τσαγκάρης
Οικονομολόγος ΜΑ- Λογιστής Α’
Σύμβουλος Έκδοσης Περιοδικού ΛΟΓΙΣΤΗΣ
tsagaris@fao-economics.gr

Δημητρης Τσαγκαρης
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών