Εμποροπανήγυρη Κίρρας ..........συνεχεια !!!!!!



 
Αν και εξεπλάγην ιδιαίτερα από την επιστολή της Τοπικής Συμβούλου κ. Καπούρου  με θέμα την εμποροπανήγυρη Κίρρας , τόσο για το περιεχόμενο και το ύφος  αυτής όσο και για τον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκα  για ένα τόσο σημαντικό θέμα που ενώ αφορά την τοπική μας κοινότητα , εγώ ως πρόεδρος το έμαθα τελευταία δια του ηλεκτρονικού τύπου και μόνο, έχω να αναφέρω τα εξής:

Το θέμα διεξαγωγής της  χειμερινής εμποροπανήγυρης της 6/12/15, εισήχθη εγκαίρως  για συζήτηση κατά τη συνεδρίαση της 26-10-2015 του τοπικού συμβουλίου Κίρρας , κατόπιν   ενυπόγραφου αιτήματος  30 περίπου πολιτών της Κιρρας  και  λήφθηκε ομόφωνη θετική γνωμοδότηση. Η αρμοδιότητα του συμβουλίου τοπικής κοινότητας ,σύμφωνα με την παρ.2α,αρθρ.84.Ν. 3852/2010 περιορίζεται στο να  προτείνει στην Επιτροπή Ποιότητας ζωής τους χώρους και τις θέσεις λειτουργίας εμποροπανήγυρης. Η εισήγηση στην Οικονομική Επιτροπή για τους  οικονομικούς όρους και για τις δημοπρασίες είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του τοπικού Αντιδημάρχου. Oι εισπράξεις από τους συμμετέχοντες και αναδόχους είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των υπηρεσιακών παραγόντων και όχι των αιρετών.
   Από την  αριθμ. 22/451/16.11.2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης εμποροπανήγυρης που δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ (ΑΔΑ ΩΝ7ΓΩ9Θ-Ν8Ψ)   έγινε γνωστό το θέμα στον  ενδιαφερόμενο εργολάβο  ο οποίος είναι και ο μοναδικός  που καταθέτει συμμετοχή   κάθε φορά στην δημοπρασία κατασκευής παραγκών. Για το λόγο αυτό έσπευσε χωρίς εντολή από το Δήμο και πριν την δημοπρασία να προετοιμάσει τις εργασίες του επί της πλατείας, όπως άλλωστε έχει ξανασυμβεί ,χωρίς να ενοχληθεί κανείς.
  Δεν  ακολουθήθηκε καμία διαφορετική διαδικασία από ότι εφαρμόζονταν σε κάθε εμποροπανήγυρη στην Κιρρα, τόσο με την παρούσα δημοτική αρχή όσο και με τις προηγούμενες. Οι τυχόν καθυστερήσεις επί της ολοκλήρωσης των διαδικασιών  δεν αποτελούν  ευθύνη του τοπικού συμβουλίου αλλά του Δήμου που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις.
   Επειδή όμως η σχετική επιστολή της σύμβουλου που δημοσιεύτηκε  από την ίδια αποτελεί δημόσια προσβολή για  τη φήμη, το κύρος  και την αξιοπιστία του Τοπικού Συμβουλίου, οφείλει η ίδια ως μέλος αυτού να αποκαλύψει στο Τ.Σ και να καταθέσει τα σοβαρά στοιχεία που αναφέρει. Συγκεκριμένα ποιος έκανε την καταγγελία για χρηματισμό, πότε έγινε, πως ενημερώθηκε η ίδια, πως γνωρίζει για το φωτογραφικό και ηχητικό υλικό , ποιος κατέχει τα στοιχεία αυτά που  βεβαιώνει η ίδια την ύπαρξη τους  αν έχουν κατατεθεί στην αστυνομία ,όπως η κατάληψη κοινοχρήστου πλατείας και αν όχι γιατί θεωρήθηκαν ήσσονος σημασίας . Γιατί η ίδια ενώ ενημέρωσε τον έτερο σύμβουλο και τον αντιδήμαρχο  για την κατάληψη πλατείας παρέλειψε να ενημερώσει την πρόεδρο τοπικού.
Στιγματίζεται ένα τοπικό Συμβούλιο, με στοιχεία που γνωρίζει και αποκρύπτει μέλος αυτού, χωρίς να ενημερώσει άμεσα τον τοπικό Αντιδήμαρχο ή τον Πρόεδρο του Τ.Σ. Στιγματίζεται  ένα τοπικό Συμβούλιο και η πρόεδρος αυτού, το μαθαίνει από τα blogs.
Καλείται η κ. Καπούρου να κατονομάσει και να καταθέσει στο Τ.Σ.  όλα τα αποδεικτικά  στοιχεία των καταγγελιών που αναφέρει προκειμένου το τοπικό συμβούλιο να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του έναντι του καταγγέλλοντος (μηνύσεις, αγωγές κλπ) προκειμένου  να άρει την δυσφήμισή του. Για το λόγο  αυτό δεν θα προβούμε σε κανένα σχολιασμό επί των αναφερομένων περί χρηματισμού πριν λάβουμε τα επίσημα αποδεικτικά στοιχεία.

Η πρόεδρος  του Τοπικου  Συμβουλιου Κίρρας
Γεωργία Μαντά





Ακολουθει η  αρχικη καταγγελια της κ.Καπουρου .....






Κίρρα, 28 Νοεμβρίου 2015

                                                                         Προς: Οικονομική Επιτροπή
                                                                                                 Δήμαρχο  Δελφών
                                                                                          Αντιδήμαρχο Δ.Ε Ιτέας                                                            
                                                                                                Επικεφαλής δημ. παρατάξεων
                                                                                                Τοπικό  Συμβούλιο Κίρρας                                                                                                                                  


Θέμα     : «Εμποροπανήγυρη Κίρρας, ενόψει  εορτής Αγίου Νικολάου»
Σχετικό           Την αριθμ.29908/09.11.2015 πρόσκληση Οικονομικής Επιτροπής (9ο θέμα)

              Αξιότιμε  Πρόεδρε,
Στην από 27.11.2015 ημερήσια  διάταξη της Οικονομικής Επιτροπής συμπεριελήφθη το θέμα του καθορισμού των οικονομικών  όρων για  την εμποροπανήγυρη Κίρρας ενόψει εορτής  Αγίου Νικολάου .
Η Απόφασή σας δεν έχει αναρτηθεί έως  σήμερα και φυσικά  δεν έχετε προβεί σε ανακοίνωση για διεξαγωγή δημοπρασίας για την κατασκευή των παραγκών και για ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Επίσης στον καθορισμό των οικονομικών όρων καθορίζεται  και  επιτροπή  τέλεσης της  εμποροπανήγυρης για τα διαδικαστικά θέματα.
Αφού δεν έχουν δρομολογηθεί τα  ανωτέρω , την Κυριακή 28.11.2015 εργολάβος έστησε στην  πλατεία της Κίρρας ξύλινα σπιτάκια.
Πώς πραγματοποιήθηκε αυτή η  παρατυπία και με ποιανού εντολή έγινε , αφού δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα  για  τις ημερομηνίες δημοπρασιών και δεν έχει αναδειχθεί εργολάβος;
Δέχτηκα ανώνυμη καταγγελία ενδιαφερομένου ,  πως το Τοπικό Συμβούλιο Κίρρας χρηματίζεται και διαθέτει και υλικό  φωτογραφικό και ηχητικό και με αδιαφανείς  διαδικασίες , χωρίς δημοπρασία , αποκλείοντας κάθε  ενδιαφερόμενο γίνεται επιλογή εργολάβου με προσωπικό  αντίτιμο, χρηματισμός.
Αμέσως ενημέρωσα τον έτερο τοπικό  σύμβουλο Κίρρας και τον τοπικό Αντιδήμαρχο Ιτέας, ο οποίος δήλωσε παντελή αγνοία για την   ύπαρξη του εργολάβου.
Μετέβη στην πλατεία της Κίρρας και συνομίλησα με  εκπρόσωπο του  εργολάβου , ο οποίος μου ανέφερε   ότι «  πάλι θα μας μπλέξει αυτή  η  Πρόεδρος».
Ενημέρωσα το  αστυνομικό Τμήμα Ιτέας  να καταγράψει  τη διαπίστωση της κατάληψης της  πλατείας  της Κίρρας, καθότι δεν επιτρέπω σε κανέναν , αφού  συμμετέχω στο Τοπικό  Συμβούλιο Κίρρας ως μέλος του,  οποιαδήποτε μομφή και υπονοούμενα για αδιαφανείς και  ύποπτες συναλλαγές.
Στη συνέχεια ο αξιωματικός υπηρεσίας σε τηλεφωνική κλήση μου ανέφερε τους  ισχυρισμούς του εργολάβου και  τις  εντολές που έλαβε…και ότι στη συνέχεια ο τοπικός Αντιδήμαρχος Ιτέας έδωσε εντολή  να ξηλωθούν οι παράγκες από την  πλατεία.
 1. Επιθυμώ την πλήρη διαφάνεια της υπόθεσης, αφού σύμφωνα με προγενέστερες αποφάσεις σας σε ανάλογες περιπτώσεις , έχει τονιστεί ότι οποιαδήποτε διευθέτηση θέματος που αδυνατεί να διεκπεραιώσει η ορισθείσα επιτροπή εμποροπανήγυρης , παραπέμπεται προς  επίλυση  στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
2.Σε περίπτωση αναρμοδιότητάς σας να διαβιβαστεί η αναφορά μου αρμοδίως
3. Αναμένω απάντηση για τα ανωτέρω , αφού το τοπικό συμβούλιο Κίρρας έλαβε  ομόφωνη απόφαση για την  τέλεση της εμποροπανήγυρης  και διαβιβάστηκε  για περαιτέρω εγκρίσεις και με την  εντολή κάποιου προτάχθηκαν παράτυπες  πράξεις.
4. Σε  περίπτωση μη εξέτασης  του θέματος , για λόγους νομιμότητας  θα διαβαστεί η επιστολή μου  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας και στον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης για φαινόμενο  κακοδιαχείρισης.
           


                                 Η τοπική  σύμβουλος Κίρρας
                                     
                                      Γεωργία Καπαρέλη-Καπούρου
                                                                              

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών