Δημοπρατήθηκε το έργο με τίτλο: «Αναπλάσεις Χώρων Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                            ΑΜΦΙΣΣΑ,  05.02.2014
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                    
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                        
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                         

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά       
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα            
Τηλέφωνο: 2265350027   
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 13/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:    Δημοπρατήθηκε το έργο με τίτλο: «Αναπλάσεις Χώρων Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας»

Δημοπρατήθηκε το έργο με τίτλο: «Αναπλάσεις Χώρων Δημοτικής Ενότητας Δεσφίνας», προϋπολογισμού 2.045.000,00 €, με χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου» (Κωδικός MIS: 457065), που διαχειρίζεται ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Στον διαγωνισμό που διεξήχθη την 4η/02/2014 έλαβαν μέρος είκοσι-τέσσερα (24) εργολαβικά σχήματα και τα ποσοστά έκπτωσης που δόθηκαν κυμάνθηκαν από 23,00 % έως 47,23 %. Εντός των επομένων ημερών η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου και την υπογραφή συμφωνητικού και θα αρχίσει η κατασκευή του έργου. Με τo συγκεκριμένο έργο και σε εφαρμογή της συνολικής μελέτης ανάπλασης της Δημοτικής Κοινότητας Δεσφίνας, που ο στόχος της συμπυκνώνεται στην λειτουργική και αισθητική αναδιαμόρφωση της περιοχής, επιλύεται οριστικά και το μεγάλο πρόβλημα της απορροής των ομβρίων υδάτων και της αποχέτευσης των αστικών αποβλήτων στην περιοχή του ρέματος «Καβαλλάρης.


Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:

«Μετά την εργώδη προσπάθεια της ένταξης όλων των μεγάλων έργων και μελετών του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού στα προγράμματα του ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, βρισκόμαστε πλέον στην τελική φάση δημοπράτησης και υλοποίησής τους. 
Το συγκεκριμένο έργο που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Δεσφίνας και διαχρονική επιδίωξη των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών της πόλης θα αναβαθμίσει και θα αναδείξει τα ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Δεσφίνας που μαζί με το ιδιαίτερο ανθρωπογενές της περιβάλλον θα κάνουν την πόλη ελκυστικότερη για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, επιλύοντας παράλληλα βασικά προβλήματα υποδομών ειδικά στην περιοχή του ρέματος «Καβαλλάρης» με οριστικό τρόπο. Ευχαριστώ για άλλη μία φορά τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες μας και ειδικά τις τεχνικές για την ανταπόκρισή τους στις απαιτήσεις του σχεδιασμού, της ωρίμανσης, της ένταξης και της δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου. Λειτουργώντας σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον καταφέραμε να αξιοποιήσουμε και αυτή την φορά τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΕΣΠΑ προς όφελος των συμπολιτών μας με ομαδική και συντονισμένη δουλειά όλων των εμπλεκομένων. Τις επόμενες ημέρες, εντός του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου θα έχουμε συνεχείς δημοπρατήσεις ενταγμένων έργων του Δήμου Δελφών στα προγράμματα του ΕΣΠΑ».


Από το Γραφείο Τύπου




ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών