Ολοκληρώθηκε η μελέτη αναθεώρησης και επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δημοτικής Ενότητας Αμφίσσης.




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        ΑΜΦΙΣΣΑ, 09.01.2014
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                     
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                  

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                    
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                 
Τηλέφωνο: 2265350027    
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 03/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ολοκληρώθηκε η μελέτη αναθεώρησης και επέκτασης του Γενικού          Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δημοτικής Ενότητας Αμφίσσης.

 

            Ολοκληρώθηκε η μελέτη αναθεώρησης και επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) της Δημοτικής Ενότητας Αμφίσσης, ενός εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων έργων χωροταξικού σχεδιασμού του Δήμου Δελφών το οποίο ολοκληρώνεται ύστερα από προσπάθειες ετών.

            Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την δημοσίευση της αρ. 6119/258306/30-12-2013 σχετικής απόφασης έγκρισης της αρμοδίου Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας που δημοσιεύθηκε στο αρ. 490/Τεύχος Α.Π.Π./31-12-2013 Φ.Ε.Κ.

            Πρόκειται για το ουσιαστικότερο εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής της Αμφίσσης με ουσιαστικά οφέλη για το σύνολο του Δήμου Δελφών, αποτελώντας το πλαίσιο για κάθε μελλοντική δραστηριότητα στην περιοχή εφαρμογής του.

 

Σύντομο Ιστορικό

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΤΙΤΛΟΣ:
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Γ.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΜΦΙΣΣΗΣ
ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ:
Γ΄Κ.Π.Σ./Π.Ε.Π. Στερεάς Ελλάδος
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ:
4906/03-05-2006
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ:
180.000,00
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ:
21-12-2007
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ:
15-04-2008
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ:
180.000,00
ΑΝΑΔΟΧΟΣ:
Σύμπραξη μελετητικών γραφείων  «ΣΗΜΑ ΑΤΕΜΕ – ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

            Είναι το δεύτερο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) που ολοκληρώνεται και εγκρίνεται στην παρούσα δημοτική θητεία αφού πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε το Γ.Π.Σ. της Δημοτική Ενότητας Δεσφίνας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα άλλα έξι (6) Γ.Π.Σ. ή ΣΧΟΑΑΠ στις Δημοτικές Ενότητες Δελφών, Ιτέας, Γαλαξειδίου, Γραβιάς, Παρνασσού και Καλλιέων.

            Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης, δήλωσε σχετικά:
            «Η ολοκλήρωση αναθεώρηση και επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Αμφίσσης αποτελεί αναμφίβολα τον κορυφαίο έως σήμερα στόχο που είχαμε θέσει ως Δημοτική αρχή στον χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου Δελφών. Πρόκειται για μία κοπιαστική προσπάθεια που διαρκεί εδώ και χρόνια και πολλές φορές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε φάνηκαν υπερβολικά αλλά τελικά όχι ανυπέρβλητα. Ευχαριστώ όσους συνέβαλλαν στην μεγάλη αυτή προσπάθεια, μελετητές, αιρετούς, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου μας και όλων των άλλων εμπλεκόμενων αρχών. Όπως συνεχώς υπογραμμίζουμε η παρούσα Δημοτική θητεία της σφοδρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, της υποχρηματοδότησης των φορέων μας, των μεγάλων θεσμικών αλλαγών, αφήνει πίσω της παρακαταθήκες και κερδισμένα οργανωτικά «στοιχήματα» όπως η ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού του Δήμου μας που είχε «βαλτώσει» επί δεκαετίες. Με την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, αποδίδουμε στους συμπολίτες μας καθώς και σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στην περιοχή μας το πλαίσιο της ορθολογικής δραστηριοποίησής τους. Είναι το δεύτερο Γ.Π.Σ. που ολοκληρώνουμε μετά από εκείνο της Δεσφίνας, ενώ εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την ολοκλήρωση και των υπολοίπων μελετών χωροταξικού σχεδιασμού των Δημοτικών μας Ενοτήτων, που ήδη βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο».

                                                                                                            Από το Γραφείο Τύπου
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών