Λουκάς Αναγνωστόπουλος : Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων Δήμου Δελφών του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης".


Σε ανακοίνωση της η Δημοτική Αρχή (17 Σεπτεμβρίου) αναφορικά με το θέμα της προμήθειας των ηλεκτρικών οχημάτων μέσω του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" ποσού 1.227.818,83 ευρώ, ενημερώνει για πρώτη φορά ότι το πρώτο από τα τρία ηλεκτρικά σάρωθρα, το οποίο δοκιμάζονταν για αρκετούς μήνες, τελικά δεν παραλήφθηκε από την αρμόδια Δημοτική Επιτροπή μιας και το έτος κυκλοφορίας του ήταν το 2022 και όχι του 2023 ή μεταγενέστερο όπως απαιτούσαν οι τεχνικές προδιαγραφές. Με απλά λόγια δοκιμάζονταν τόσο καιρό κάτι το οποίο όμως δεν είχε παραγγελθεί!
Είναι λοιπόν απορίας άξιο πως με τόση περιφρόνηση και αδιαφορία η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος θεματικός αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος απέρριψαν μετά βδελυγμίας την ερώτηση που κατέθεσε ο Στάθης Κάππος στο δημοτικό συμβούλιο λογοδοσίας της 27ης Ιουνίου 2024 αναφορικά με τα προβλήματα που είχαν ήδη παρουσιασθεί στο ηλεκτρικό σάρωθρο κατά τις δοκιμές καθώς και για την έλλειψη κλιματισμού εντός της καμπίνας του οδηγού. Να σημειωθεί οτι το κάθε ένα σάρωθρο, απο τα τρία που παραγγέλθηκαν κοστίζει κοντά στα 270.000 ευρώ. Η μοναδική απάντηση ήταν ότι όλα βαίνουν καλώς και προφανώς η ερώτηση σκοπό είχε να δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις στους συνδημότες μας. Δυστυχώς όμως για αυτούς η πραγματικότητα τους διέψευσε σε σύντομο χρονικό διάστημα όταν και μετά την καταγγελία μας στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι το όχημα ήταν ακατάλληλο και εκτός τεχνικών προδιαγραφών. Βεβαίως και θα μπορούσαμε να είχαμε προσφύγει νωρίτερα στο ΥΠΕΣ αλλά σκοπός της παρέμβασης μας στο δημοτικό συμβούλιο του Ιουνίου ήταν να δώσουμε την ευκαιρία να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Φευ όμως. Η παράταξή μας και ο ερωτών σύμβουλος Ευσταθιος Καππος έπεσαν σε τοίχους ακλόνητους, όπου με επιμονή οι αρμόδιοι της διοίκησης αρνούνταν να αποκαλύψουν την αλήθεια! Σήμερα λοιπόν τι έχουν να πουν για αυτήν την στάση τους; Ούτε μια στοιχειώδη συγνώμη, έστω μια παραίτηση μιας και οι ίδιοι μας παρέπεμπαν στις αρμόδιες επιτροπές όταν τους ζητούσαμε να δούμε από κοντά τα συγκεκριμένα οχήματα.
Κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής. Οφείλετε να λάβετε υπόψη σας ότι εσείς διοικείτε τον τόπο και πρέπει να πράττεται προς το συμφέρον του καθώς και των δημοτών του. Το γεγονός οτι δεν επιθυμείτε να δίνετε αναφορά για το δημόσιο και δημοτικό χρήμα του λαού μας μέσω της φορολόγησή του, δεν είναι στην διακριτική σας ευχέρεια και σε κάθε περίπτωση εμείς ως παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης δεν θα σας το επιτρέψουμε.
 
ΝΕΟΤΕΡΟ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών