Λούνα παρκ: Μήνυση κατά της Δημάρχου Κασσάνδρας καταθέτει η αντιπολίτευση

 

Μήνυση κατά της Δημάρχου Κασσάνδρας, Αναστασίας Χαλκιά, πρόκειται να καταθέσει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Παπαγιάννης, μέλος της Δημοτικής Επιτροπής.

Ο κ. Παπαγιάννης καταγγέλλει ότι δεν κλήθηκε, με αποτέλεσμα να μην παραστεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής, που είναι αρμόδια για την απόφαση σφράγισης του λούνα παρκ, καθώς και άλλων συναφών θεμάτων σχετικών με την υπόθεση.

Μιλώντας στο makthes.gr o κ. Παπαγιάννης τόνισε ότι ο ίδιος και μια ακόμη δημοτική σύμβουλος, επίσης επικεφαλής παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο, δεν κλήθηκαν στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής (είναι τα μοναδικά δυο μέλη από την πλευρά της αντιπολίτευσης), συγκεκριμένα δεν έλαβαν ποτέ πρόσκληση από το δήμο, προκειμένου να συμμετέχουν στην συζήτηση και την ψηφοφορία για την σφράγιση του μοιραίου λούνα πάρκ στο Πευκοχώρι στις 21 Αυγούστου, μια μέρα μετά το τραγικό συμβάν

«Η Επιτροπή, η οποία είναι καθ΄ ύλην αρμόδια να αποφασίζει αυτά τα θέματα, συνεδρίασε και έλαβε απόφαση για τη σφράγιση του λουνα παρκ, χωρίς κανείς να μας ενημερώσει, ως όφειλε, για ένα θέμα τόσο σοβαρό. Το έγγραφο της αστυνομίας πρωτοκολλήθηκε στις 12 Ιουλίου 2024, η παράβαση βεβαιώθηκε στις 9 του ίδιου μήνα και ο χώρος παιχνιδιών σφραγίστηκε στις 21 Αυγούστου, δύο μέρες μετά τον θάνατο του παιδιού» επισήμανε ο κ. Παπαγιάννης.

Εξήγησε ότι την απόφαση, με βάση το νόμο, μπορεί να τη λάβει και η δήμαρχος, ωστόσο, είπε ότι δεν είναι δυνατόν η κ. Χαλκιά να επιτρέπει να γίνει μια τόσο σοβαρή συνεδρίαση, για το τραγικό αυτό συμβάν, και να αγνοεί μέλη της που είναι στην αντιπολίτευση.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι η δημοτική αρχή και η δήμαρχος Α. Χαλκιά αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί μια τόσο σοβαρή κρίση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πάνω στον πανικό της έκανε σειρά λαθών που αμαύρωσαν την εικόνα του δήμου και θύμωσαν την τοπική κοινωνία.

Είπε μάλιστα ότι την μηνυτήρια αναφορά, την οποία ετοιμάζει για να καταθέσει στον εισαγγελέα ενώπιον του εισαγγελέα, αναμένεται να συνυπογράψει και η έτερη δημοτική σύμβουλος από την αντιπολίτευση κ. Παπαδημητρίου που είναι εκλεγμένο μέλος στη Δημοτική Επιτροπή.

«Σε κάθε περίπτωση η απόφασή μου είναι ειλημμένη, γιατί η διοίκηση του δήμου δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει και για το λόγο αυτό καλώ τις υγιείς δυνάμεις του δήμου να συστρατευθούν σ΄ αυτή την προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ. Παπαγιάννης.

 

aftodioikisi.gr
Κωνσταντίνος Βαζούρας
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών