ΔΤ αποφάσεις στην ενημ.συναντηση για την λαθρουλοτομία


                 Λαμία, 2 Νοεμβρίου 2012


ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
Δελτίο Τύπου
Με αφορμή το πρόβλημα της λαθροϋλοτομίας με σκοπό την εμπορία και τη κερδοσκοπία που αποκτά καθημερινά μεγάλες διαστάσεις και απασχόλησε και την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, καθώς πρόκειται για  ανεξέλεγκτη και περιβαλλοντικά εγκληματική υλοτόμηση χωρίς κανόνες, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς κανένα έλεγχο, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 2 Νοεμβρίου το μεσημέρι στο γραφείο του, ενημερωτική συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων και εξετάστηκαν οι από κοινού δράσεις  για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Στην συνάντηση, το Δήμαρχο Λαμιέων εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μητσόπουλος (λόγω απουσίας του Δημάρχου στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε.) και συμμετείχαν: ο Εκπρόσωπος της Γ.Γ. Αποκ. Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, Δ/τής Δασών Ν.Φθιώτιδας κ. Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ.Τερζής, ο Εκπρόσωπος του Δασαρχείου Λαμίας. κ.Χονδρογιάννης, ο εκπρόσωπος του Διοικητή Π.Υ.Φθιώτιδας κ.Σιφάκης, ο πρόεδρος του Κυνηγητικού  Συλλόγου Λαμίας κ.Ζωμένος, οι εκπρόσωποι του Ομίλου Φίλων του Δάσους κ.Φούντας και κ.Σβώλλης, η εκπρόσωπος της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Υπάτης κα Παπανάγνου, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων Στερεάς Ελλάδος κ.Χατζηγιάννης, ο Δ/ντής Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου Λαμιέων κ.Χορταριάς και ο Τμηματάρχης Πρασίνου του Δήμου Λαμιέων κ. Κυροδήμος.
Από κοινού αποφασίστηκε:
1.     Εντατικοποίηση των ελέγχων για παράνομα φορτία σε επαρχιακούς και περιφερειακούς δρόμους.
2.     Ενεργοποίηση των  Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων (Προέδρων & Συμβουλίων) για την αντιμετώπιση του φαινόμενου.
3.     Την σε καθημερινή βάση λειτουργία τηλεφώνου αναφοράς περιστατικών στο Δασαρχείο Λαμίας στο τηλ:2231022319(προτάθηκε από τον Αντιδήμαρχο και η διερεύνηση της  δυνατότητας ενεργοποίησης ειδικού πενταψήφιου αριθμού στο Δασαρχείο).
4.     Ενεργοποίηση των Εθελοντικών Ομάδων και Συλλόγων, ώστε με την καθημερινή συνδρομή τους να συμβάλλουν στην καταστολή του φαινομένου με την  εποπτεία διαφόρων χώρων (Όμιλος Φίλων του Δάσους, Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων Στερεάς Ελλάδος, Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Υπάτης κ.α).


5.     Συνδρομή του Κυνηγητικού Συλλόγου Λαμίας (και με οχήματα) για την εποπτεία χώρων εντός δασικών περιοχών για πιθανή λαθροϋλοτόμηση και ενημέρωση του Δασαρχείου.
6.     Συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λαμιέων για την εποπτεία χώρων στα περαστικά Άλση και συνεχή ενημέρωση του Δασαρχείου για περιπτώσεις που υποπίπτουν στην αντίληψη τους. 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών