Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) κλοπές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας, από εργοτάξιο στην Υπάτη Φθιώτιδας


Λαμία, 02 Νοεμβρίου 2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εξιχνιάσθηκαν δύο (2) κλοπές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας, από εργοτάξιο στην Υπάτη Φθιώτιδας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας

Τον περασμένο Αύγουστο είχαν διαρρήξει δύο φορές την περίφραξη του εργοταξίου και αφαίρεσαν ηλεκτρικά καλώδια, καλώδια τηλεφώνου κ.α. των οποίων η αξία ανέρχεται στις – 22.000 – ευρώ

Επιπλέον οι δράστες, προκειμένου να αφαιρέσουν τα καλώδια, προκάλεσαν φθορές σε επτά (7) ξύλινες κολώνες της Δ.Ε.Η. και στον ηλεκτρολογικό πίνακα του εργοταξίουΕξιχνιάσθηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, δύο (2) κλοπές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας, που διαπράχθηκαν τον περασμένο Αύγουστο, από εργοτάξιο που βρίσκεται στην θέση «Κοκκινόβραχος» στις Μεξιάτες Υπάτης Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 55 και 24 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ειδικότερα οι δύο δράστες αρχικά το χρονικό διάστημα από 09-08-2012 έως 13-08-2012, αφού παραβίασαν τα λουκέτα της μπάρας περίφραξης του εργοταξίου, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν την ηλεκτρολογική του εγκατάσταση, η οποία περιλάμβανε (550) μέτρα ηλεκτρικά καλώδια και (100) μέτρα καλώδια τηλεφώνου. Επιπλέον προκάλεσαν φθορά στον ηλεκτρολογικό πίνακα του εργοταξίου ξηλώνοντας όλα τα εξαρτήματα.

Επίσης κατά το χρονικό διάστημα από 18-08-2012 έως 19-8-2012, αφού εισήλθαν εκ νέου στο ανωτέρω εργοτάξιο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αφαίρεσαν (300) μέτρα ηλεκτρικά καλώδια, (300) μέτρα καλώδια τηλεφώνου και (600) μέτρα δίκτυα αέρα (τουμπόραμα), προκαλώντας παράλληλα φθορές σε επτά (7) ξύλινες κολώνες της Δ.Ε.Η.

Οι κλοπές καταγγέλθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Υπάτης από μηχανικούς – μεταλλειολόγους, εταιρείας εξώριξης μεταλλευμάτων του εργοταξίου, οι οποίοι προσδιόρισαν την αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων και σωλήνων στο χρηματικό ποσό των (22.000) ευρώ.    

Από τη συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σε συνδυασμό με την κατάλληλη συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας των δύο δραστών.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή και άλλων συνεργών τους στις ανωτέρω κλοπές. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών