Ο Δήμος Λαμιέων αντιμετωπίζει το ζήτημα των Αθιγγάνων της Ανθήλης στο πλαίσιο αφενός της ισονομίας και αφετέρου της οριστικής επίλυσης του προβλήματος




                 Λαμία, 30 Νοεμβρίου 2012


ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
Δελτίο Τύπου
Ο Δήμος Λαμιέων, μετά την συνέλευση των κατοίκων στην Τ.Κ. Ανθήλης και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ακολούθησε, αντιμετωπίζει το ζήτημα των Αθιγγάνων της Ανθήλης στο πλαίσιο αφενός της ισονομίας και αφετέρου της οριστικής επίλυσης του προβλήματος, έτσι :
1.     Ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την σύσταση της Επιτροπής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την αδειοδότηση του χώρου της ΄΄Καμηλόβρυσης΄΄.
2.     Ολοκλήρωσε την διαδικασία καταγραφής όλων των αυθαιρέτων κατασκευών στην περιοχή ΄΄Τζαμάλα΄΄ για να μην υπάρχει υποψία μεροληπτικής αντιμετώπισης για κανένα πολίτη .
3.     Ολοκλήρωσε την διαδικασία των χαρακτηρισμών των εγκαταλειμμένων σπιτιών ως επικίνδυνων, ετοιμόρροπων .
4.     Ανταποκρίθηκε στην πρόταση και χορήγησε ειδικούς κάδους συγκέντρωσες ογκωδών αντικειμένων.
5.     Ολοκλήρωσε τη διαδικασία και κατέθεσε πρόταση για την ανάδειξη και κατασκευή Μνημείου για τις Αμφικτιονίες.
Ο Δήμος Λαμιέων συμμερίζεται την ανησυχία των κατοίκων, δεν κατανοεί όμως τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται.
Ζητά την συνέχιση της συνεργασίας και της αλληλοενημέρωσης και την εφαρμογή του τμήματος εκείνου της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την οποία, όταν εγκαθίστανται Αθίγγανοι που δεν πληρούν τους όρους υγιεινής, πρέπει να ειδοποιείται ο Δήμος και να  εφαρμόζεται η διαδικασία Αυτοφώρου, από το Υγειονομικό και την Ελληνική Αστυνομία.
Αυτή τη στιγμή, στην Τ.Κ. Ανθήλης δεν υπάρχει καμία παράγκα.
Σε κάθε περίπτωση, επειδή το σημερινό αίτημα  είναι η κατεδάφιση των εγκαταλειμμένων ετοιμόρροπων σπιτιών, αυτή θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Πολεοδομίας την προσεχή εβδομάδα.

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών