Έναρξη Ηλεκτρονικής Υποβολής Ισοζυγίων Κρέατος Επέκταση της Διαδικτυακής Εφαρμογής ARTEMIS και στη διακίνηση του κρέατος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ 
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &ΤΡΟΦΙΜΩΝ  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2012ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη Ηλεκτρονικής Υποβολής Ισοζυγίων Κρέατος
Επέκταση της Διαδικτυακής Εφαρμογής ARTEMIS και στη διακίνηση του κρέατος


Από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνεται ότι ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) «ΔΗΜΗΤΡΑ» ξεκίνησε τη λειτουργία της ηλεκτρονικής υποβολής ισοζυγίων κρέατος μέσω της διαδικτυακής Εφαρμογής «ARTEMIS».

Η εφαρμογή αυτή αποτελεί επέκταση της μέχρι σήμερα ηλεκτρονικής διασύνδεσης των σφαγείων με τον Οργανισμό και δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους εμπόρους κρέατος να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις μηνιαίες δηλώσεις ισοζυγίων κρέατος. O εκσυγχρονισμός του συστήματος καταγραφής των ισοζυγίων έχει άμεση σχέση με τον καλύτερο και αμεσότερο έλεγχο της αγοράς πράγμα που θα αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά τη μάστιγα των ελληνοποιήσεων και θα ενισχύσει έτσι τον Έλληνα κτηνοτρόφο και τον Έλληνα καταναλωτή. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του εισοδήματος των κτηνοτρόφων μας, αλλά και ένα εξίσου σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση του καταναλωτή, ώστε να απολαμβάνει στο τραπέζι του την ποιότητα που πληρώνει. 

Με την ηλεκτρονική υποβολή αποφεύγεται η μέχρι σήμερα ογκώδης ετήσια αλληλογραφία  με την οποία υποβάλλονταν τα ισοζύγια.  Παράλληλα επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ανθρωπίνων πόρων που απασχολείται με τις διαδικασίες παραλαβής, επεξεργασίας και καταχώρησης των στοιχείων ενώ η αυτοματοποίηση των διαδικασιών παρέχει τη δυνατότητα λεπτομερέστερων διασταυρώσεων και ελέγχων των δεδομένων.


Η Ηλεκτρονική Υποβολή Ισοζυγίων Κρέατος μέσω της Διαδικτυακής Εφαρμογής ARTEMIS θα βρίσκεται σε πιλοτική εφαρμογή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012 προκειμένου όλοι οι υπόχρεοι υποβολής μηνιαίων ισοζυγίων κρέατος να ενημερωθούν για τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής και να προετοιμαστούν για την έναρξη της υποχρεωτικής εφαρμογής από 1ης Ιανουαρίου 2013.

Πληροφορίες και λεπτομερείς οδηγίες για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν ακολουθώντας στο διαδίκτυο τη «διαδρομή»: www.elgo.gr / Συγχωνευθέντες Φορείς / Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος.

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών