Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 34χρονος ημεδαπός για απάτη, παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλα αδικήματα
Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 34χρονος ημεδαπός για απάτη, παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και άλλα αδικήματα

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συνελήφθη την Πέμπτη (08.11.2012) το πρωί, σε περιοχή της Αττικής, ένας 34χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών και ρύθμισης αγοράς των παιγνίων.
Προηγήθηκε καταγγελία ότι άγνωστος δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το κατάστημα ημεδαπής και προφασιζόμενος φιλικό πρόσωπο και πελάτη, κατάφερε την έκδοση συνολικά δύο (2) προπληρωμένων καρτών, αξίας εκατό ευρώ έκαστη, χωρίς ωστόσο να μεταβεί ποτέ για να τις παραλάβει και να τις πληρώσει.

Από την διεξοδική έρευνα των Αστυνομικών Αρχών και κατάλληλη ψηφιακή ανάλυση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ο 34χρονος και ακολούθησε  έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού.

Από την έρευνα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:


·         ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
·         ένα (1) εξωτερικό αποθηκευτικό μέσο (USB STICK)
·         και ένας (1) δρομολογητής (router).

Επίσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) δορυφορικός δέκτης σε λειτουργία, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος στο διαδίκτυο χωρίς την απαραίτητη ειδική «κάρτα», περιέχοντας παράνομο λογισμικό που επιτρέπει την χωρίς συνδρομή θέαση τηλεοπτικών συνδρομητικών καναλιών.


Επιπλέον, πρόεκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1-11-2011 έως και 18-10-2012, ο 34χρονος πραγματοποίησε συναλλαγές ύψους περίπου 51.541 ευρώ σε παράνομο διαδικτυακό στοίχημα, ενώ μετείχε εντός των ορίων του αυτοφώρου ως παίκτης.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η συστηματική χρήση προπληρωμένων καρτών, τις οποίες ο δράστης προμηθεύτηκε με απατηλό τρόπο, καθώς και η τυχόν συμμετοχή και εμπλοκή του σε άλλες συναφείς πράξεις παράνομης  συναλλαγής.  

Παράλληλα ενημερώθηκε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Έλεγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, για αξιολόγηση των παρεχόμενων οικονομικών στοιχείων και συναλλαγών του προαναφερομένου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για περιπτώσεις διαδικτυακής απάτης στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα εξής στοιχεία επικοινωνίας:
·         Τηλέφωνα: 210-6476464 και 210-6476461
·         E- mail: 11012@hellenicpolice.gr & ccu@cybercrimeunit.gov.gr                                            

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών