Δήλωση Schulz για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης: Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



     



Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Δήλωση Schulz για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης:
Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους πολίτες της
Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz με αφορμή την βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Νόμπελ Ειρήνης, δήλωσε:


"Είναι μεγάλη τιμή το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βραβεύεται με το φετινό Νόμπελ Ειρήνης. Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Όλοι εμείς, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είμαστε βαθιά συγκινημένοι. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανενώσει την ήπειρο με ειρηνικά μέσα και έχει συμφιλιώσει προαιώνιους εχθρούς. Η ιστορική αυτή πράξη επανένωσης της ηπείρου αναγνωρίζεται δικαίως.

Οι αρχές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της ισχύος του νόμου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν θεμελιώδη σημασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αρχές αυτές  σηματοδοτούν όλες τις δραστηριότητες της Ένωσης, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στις εξωτερικές μας πολιτικές.  Αρκετά έθνη διαπραγματεύονται ελεύθερα την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημάδι πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αποτελεί μαγνήτη σταθερότητας, ευημερίας και δημοκρατίας.

Οι αρχές και οι αξίες της συμφιλίωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και για άλλες περιοχές στον κόσμο. Από τα Βαλκάνια ως τον Καύκασο, η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί φάρο δημοκρατίας και συμφιλίωσης.

Εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προσβλέπουμε, μαζί με τα άλλα θεσμικά όργανα της Ένωσης, στην απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στο Όσλο."






Για περισσότερες πληροφορίες:

ΤΣΟΥΤΣΟΠΛΙΔΗΣ Κωνσταντίνος           (+30) 210 32 78 911  (Αθήνα)
Εκπρόσωπος Τύπου Γραφείου                (+30) 6973 699 886  (κινητό)
Ενημέρωσης του ΕΚ στην Ελλάδα           (+33) 3 881 73822    (Στρασβούργο)


ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας            (+30) 210 32 78 911 (Αθήνα)
Επικεφαλής Γραφείου Ενημέρωσης         (+30) 6943 100 303  (κινητό)
του ΕΚ στην Ελλάδα                                 (+33) 3 881 74356    (Στρασβούργο)


Δείτε εδώ την διαδικτυακή Τηλεόραση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου :
Επισκεφθείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Γραφείου μας:  http://www.europarl.gr/

Με την Συνθήκη της Λισαβόνας, σε ισχύ από τη 1η Δεκεμβρίου 2009, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέκτησε νέες σημαντικές νομοθετικές εξουσίες.  Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συναποφασίζει πλέον με το Συμβούλιο των Υπουργών στο σύνολο, σχεδόν, της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών στους τομείς της γεωργίας, της μετανάστευσης, της ενέργειας καθώς και στην κατάρτιση του προϋπολογισμού της Ε.Ε..  Ως το μόνο θεσμικό όργανο το οποίο εκλέγεται απευθείας από τους πολίτες της Ένωσης, το Ε.Κ. διασφαλίζει ότι η Ε.Ε. λογοδοτεί στους πολίτες της, με την ενίσχυση της συμμετοχής των Ευρωβουλευτών σε σημαντικές αποφάσεις όπως η κάλυψη αξιωμάτων σε κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών