ΔΤ σχετικά με τις Παιδ.Χαρές Δήμος Λαμιέων


                 Λαμία, 26 Οκτωβρίου 2012


ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
Δελτίο Τύπου
Σχετικά με τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1.     Στο Δήμο Λαμιέων, υπάρχουν πάνω από εκατό (100) Παιδικές Χαρές.
2.     Ο Δήμος μας, είναι ο μόνος στην περιοχή μας ο οποίος έχει προχωρήσει σε Πιστοποίηση ενός αριθμού Παιδικών Χαρών.
3.     Το Υπουργείο, υποτίθεται, ότι την Πιστοποίηση των Παιδικών Χαρών θα την υποστήριζε κεντρικά με μια χρηματοδότηση, την οποία ανακοίνωσε μάλιστα (80.000 ΕΥΡΩ για την Λαμία), στην οποία όμως ουδέποτε προχώρησε.
4.     Οι Υπηρεσίες του Δήμου, συνεχίζουν να εκπονούν μελέτες για την αναβάθμιση και των υπολοίπων Παιδικών Χαρών, ώστε όταν υπάρξει χρηματοδοτικό πρόγραμμα να τις εντάξουν σ’ αυτό, γιατί το ποσό που απαιτείται, είναι πολύ μεγαλύτερο από πού θα μας έδιναν.
5.     Μέχρι τότε, ο Δήμος έχει αφιερώσει ένα υποπρόγραμμα των πενταμήνων, αποκλειστικά στις επισκευές Παιδικών Χαρών και ήδη είκοσι (20) Παιδικές Χαρές έχουν συντηρηθεί.
6.     Δεν χρειάζεται λοιπόν ούτε καταγγελίες, ούτε  video και φωτογραφίες για να ενημερωθεί ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του για την Παιδική Χαρά στα νότια Καλύβια, διότι ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ και έχει προγραμματίσει ήδη την συντήρηση της όπως και των υπολοίπων.
7.     Κάθε εθελοντική προσπάθεια είναι καλοδεχούμενη. Μόλις ολοκληρώσει ο Δήμος τις συντηρήσεις όπως άλλωστε προβλέπεται και από το σχετικό Φ.Ε.Κ. της Πιστοποίησης, μπορούν εθελοντικά ιδιώτες, να αναλαμβάνουν την εποπτεία - υιοθεσία των Παιδικών Χαρών.
8.     Μια διαδικασία, την οποία ο Δήμος Λαμιέων εδώ και τρία χρόνια έχει ξεκινήσει από τους χώρους πρασίνου μέσα στον Αστικό ιστό, σε συνεργασία με Σχολεία και περιβαλλοντικούς φορείς.
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών